BANDCAMP

FREMMEDGØRELSENS IDENTITET

MARTIN HALL
PROSA
NOVEMBER 1984
BORGENS FORLAG (ISBN 9788741872360)

Fremmedgørelsens identitet er Martin Halls anden bog, en udgivelse der fulgte debuttekstsamlingens stil og temaer.

Forfatterens “stream of consciousness”-teknik sammenkoblet med bogens kritiske refleksioner over samtidig kultur tillagde kun yderligere vægt til det billede, der i offentlighedens øjne var ved at danne sig af Hall som en kontroversiel og alt andet end imødekommende ung kunstner, der talte en ny generations sprog.

Udgivelsen var som forgængeren illustreret af Martin Hall selv og udkom samtidig med pladen Free-Force Structure.

Genre: Prosa
Sideantal: 136 (illustreret)
Design: Martin Hall

”Til alle levende derude. Om højt/idé/lighed. En berøring der forvandler alt til det, som det altid har været.”

“Lige ind i undergang: Martin Hall er multikunstner, skriver bøger, maler, laver grafik, plader, er gennemmusisk og hundesvær at læse. I en række filosofiske, stærkt fortættede essays fortæller han i sin nye bog om vor kulturs undergang, skyggelivet og indsvøbtheden i smertestillende midler. Kort sagt: Vi er på spanden … Sproget blænder og forvirrer, men tom snak? Nej.”
Frederiksborg Amts Avis – I.T. (2. november 1984)

“Martin Hall udsendte sidste år en bog med titlen Genopbyggelsen er større end selve skabelsen, der var et lidenskabeligt personligt opgør med forskellige tidsfænomener. Hans nye bog, der er lige så svær at definere og karakterisere, fortsætter dette opgør. Den er en analyse af den skillelinie mellem ånd og legeme, som er kendetegnende for vores kulturkreds, splittelsen mellem årsag og virkning … Han skriver med et virkeligt engagement, somme tider i flående sentenser, men lige så ofte udflydende og utilgængeligt. Hans talent er helt sikkert usædvanligt, men jeg må indrømme, at jeg har svært ved at følge det.”
Bibliotekernes lektørudtalelse – Preben Skov (12. november 1984)