INKUBATION

PRÆSENTATIONSVIDEO SEPTEMBER 2021

Inkubation er et spoken word-bokssæt, som Martin Hall udgav i samarbejde med den elektroniske musiker Thomas Li i efteråret 2021. Præsentationsvideoen er en introduktion til værket, der blev udsendt i et begrænset oplag på 250 nummererede eksemplarer bestående af en bog, to lp’er samt en cd. Ud over det fysiske bokssæt er titlen udgivet som e- og lydbog.

Videoen er baseret på fotografen Maiken Kildegaards billedmateriale, der også udgør bogens illustrationer.

SERVICES RENDERED

12” SINGLE SEPTEMBER 2018

“Services Rendered” er en limited edition 12”-single. Videoen til nummeret er filmet af Robin Skjoldborg og Staal Film.

Nummeret er indspillet med Eskild Winding (flygel), Tinne Albrectsen (violin), Gustav Ranum (violin), Nicolaj Møller Nielsen (bratsch), Live Johansson (cello) og Andreas Bennetzen (kontrabas).

LESSER GODS

DIGITAL SINGLE MAJ 2018

Nummeret er inkluderet på albummet A Brief Summary. Videoen er filmet af Robin Skjoldborg.

Sangen er baseret på en indspilning foretaget i 1993 med Niels-Henning Ørsted Pedersen (kontrabas), Jonas Johansen (trommer), Jens Albrectsen (flygel) og Ole Hansen (trompet). I forbindelse med 2018-udgaven blev der indspillet en ny vokal til nummeret.

H

VIDEO DOC NOVEMBER 2015

”H” var en installation i Cisternerne i København lavet af Ingvar Cronhammar med musik af Martin Hall. Udstillingen fandt sted fra den 3. marts 2015 og varede til og med den 29. november samme år, modtog en række sublime anmeldelser og blev besøgt af mere end 90.000 gæster.

Musikken i videoen er et uddrag fra kompositionen “H”, der i sin fulde længde varer en time. I løbet af de udvalgte syv minutter medvirker Daniel Ostersen (drengestemme) og Lydenskab (ensemble).

EFTERLADT

ALBUM VIDEO JANUAR 2015

Hentet fra albummet Efterladt, en posthumt udgivet spoken word-plade med den polsk-danske forfatter Janina Katz’ sidste oplæsninger foretaget kort før hendes død.

Albummet er produceret og arrangeret af Martin Hall. På videouddraget “Efterladt VI” medvirker den engelske musiker Othon som pianist, og sekvensen er filmet af Staal Film.

PROTOTYPE/PROTOKOL

PERFORMANCE TRAILER NOVEMBER 2014

Prototype/Protocol var en performanceforestilling, der kombinerede musik, film og recitation, et tværæstetisk møde mellem Martin Hall, avantgarde-ensemblet Lydenskab og Staal Film. Stykket blev opført i november 2014 forskellige steder i Danmark samt på Den Kongelige Danske Ambassade i Berlin.

De medvirkede var Martin Hall (stemme), Maiken Kildegaard (performer), Eskild Winding (klaver), Thea Vesti (guitar), Sofia Olsson (cello) and Michael Dinesen/Staal Film (video).

MUTED CRIES

ALBUM VIDEO APRIL 2013

“Muted Cries” er videoforløberen for albummet Phasewide, Exit Signs. Nummeret er indspillet I Montreal og København i samarbejde med pianist Linus Carlsen og guitarist Johnny Stage.

Videoen er filmet af Robin Skjoldborg og klippet af Henrik Möll. Indklipsbilleder optaget under en performance med Anastasija Kiake.

DEAD HORSES ON A BEACH

ALBUM VIDEO OKTOBER 2012

“Dead Horses on a Beach” er hentet fra albummet If Power Asks Why, en serie Martin Hall-sange indspillet og fremført af mezzosopranen Andrea Pellegrini og den klassiske pianist Tanja Zapolski.

Videoen er filmet af Robin Skjoldborg og klippet af Henrik Möll.

SERIENUMMER

PERFORMANCE VIDEO FEBRUAR 2012

“Serienummer” er en indspilning taget fra Martin Halls og den danske electronica-kunstner Tones samarbejde ved Apart Audio-Visual Festival på Platform 4. Den samlede koncertperformance er tilgængelig på albummet Performing Apart.

“Serienummer” indeholder en recitation foretaget af den tyske litterat Herbert Zeichner. Videoen er produceret af Paul Nere, baseret på originalt arkivmateriale.

SALON MIDWELT

TV-TRAILER OKTOBER 2010

I efteråret 2010 præsenterede Martin Hall et nyt talkshow på den danske tv-kanal DK4, en række udsendelser med titlen “Salon Midwelt”. Showet blev sendt én gang om ugen, og hvert afsnit indeholdt indslag med to nye gæster – personer som eksempelvis kulturminister Per Stig Møller, Sandra Day og Miss Fish.

Traileren er lavet af den danske fotograf og filmskaber Territorium.

IMAGES IN WATER

LIVE–PERFORMANCE OKTOBER 2009

“Images in Water” er en live-indspilning hentet fra DVD’en Live at St. Paul’s (udgivet 2010). Musikerne på scenen er Johnny Stage (elektrisk sitar), Henriette Groth (klaver), Ida Bach Jensen (kontrabas), Karoliina Koivisto (violin), Carla Kuotila (cello), Mikkel Meyer (elektronik) og Sisse Selina Larsen (trommer og percussion).

Koncerten blev sendt på DK4, og live-udsendelsen er instrueret af Dean Strange.

P.O.

ALBUM VIDEO FEBRUAR 2009

“P.O.” er et nummer fra albummet Hospital Cafeterias, hvor Martin Hall samarbejder med den legendariske danske avantgardekomponist Else Marie Pade (1924-2016).

Videoen er produceret af den danske modefotograf og designanalytiker Erik Hansen-Hansen og forvoldte en del mediefurore ved sin fremkomst – eksempelvis bandlyste YouTube videoen pga. dens “anstødelige indhold”.

TOUT LE MONDE

SESSION-INDSPILNING NOVEMBER 2007

“Tout le Monde” er indspillet med den herostratisk berømte pianist Marquis Marcel de Sade, indbegrebet af moderne dansk celebrity-kultur, i forbindelse med Martin Halls retrospektive bokssæt Catalogue i 2007.

Videoen er indspillet under nummerets oprindelige session-indspilning.

AN ATTEMPT INTERRUPTED

LIVE-INDSPILNING OKTOBER 2006

Martin Hall fremfører Ballet Mécanique-nummeret “An Attempt of Interruption” akkompagneret af Danish Chamber Players i Glyptoteket, København.

Indspillet af DR i forbindelse med TRAX 2006.

SEPTEMBER SONG

ALBUM VIDEO NOVEMBER 2001

Irma Victoria synger “September Song” (oprindeligt indspillet i 1994), en sang der er inkluderet på mindealbummet Finest Moments and Famous Last Words udgivet i 2001.

Irma Victoria (1923-2000) udsendte fra 1989 og frem til sin død en række plader produceret i samarbejde med Martin Hall. Hendes karrieres højdepunkt var en officiel Grammy-nominering i kategorien “årets danske sangerinde” i 1991 (de to andre kandidater det år var multiplatinsælgende Hanne Boel og den legendariske Savage Rose-sangerinde Annisette).

ANOTHER HEART LAID BARE

ALBUM VIDEO MARTS 1996

Anden single fra albummet Random Hold udgivet i 1996. Efter pladens senere udgivelse I Tyskland, Østrig og Schweiz har albummet langsomt vundet større og større international anerkendelse.

Videoen er lavet af Robin Skjoldborg.

CRADLEMOON

ALBUM VIDEO FEBRUAR 1996

Første singleudgivelse fra det kritikerroste album Random Hold. “Cradlemoon” anses af mange som Halls signatursang.

Videoen er filmet af Robin Skjoldborg.

UNTITLED (TOTEM)

FILM PERFORMANCE JANUAR 1984

Under For live i Saltlageret. Indspillet til filmen Totem, der blev udgivet i 1984.

Instrueret af Claus Bohm for Ole John Film og Statens Filmcentral.