BANDCAMP

STRANGE DELIGHT

MARTIN HALL
CD-SINGLE
SEPTEMBER 1993
PLADECOMPAGNIET (PCCD4059)

“Strange Delight” er hentet fra Martin Halls 1993-album A Touch of Excellence. Singlen blev et massivt radiohit og sikrede ham sin karrieres andet store comeback efter en periode med forholdsvis obskure projekter og samarbejder.

Nummeret er co-produceret af Hilmer Hassig, guitarist og medstifter af bandet Love Shop.

1. Strange Delight (4:27)

Aud Wilken: Kor
Flemming Muus: Bas
Hilmar Hassig: Keyboards
Martin Hall: Vokal, trommer, keyboards
Søren Jacobsen: Guitar

Design: Birgitte Wester

Siden det populære Presence-album fra 1988 havde Martin Hall hovedsageligt stået bag en række tvetydige udgivelser, nichekassettebånd og Irma Victoria-indspilninger, alt sammen projekter der ikke ligefrem faldt i den bredere offentligheds smag. “Strange Delight” og A Touch of Excellence ændrede dette billede.

I samarbejde med fem medproducenter og næsten 50 danske topmusikere, bl.a. den internationalt anerkendte jazzbasist Niels-Henning Ørsted Pedersen samt flere medlemmer af de danske punkpionerer Sort Sol, tog det Hall tre år at færdiggøre A Touch of Excellence, og radiohittet “Strange Delight” sikrede albummet både stor medieopmærksomhed og fine salgstal.

Ud over succesen med den nye plade varslede Hall også, at han havde tænkt sig at give sine første koncerter som soloartist i mere end syv år. Dette førte ham ud på sine første Danmarksture nogensinde – en mindre klubturné i efteråret 1993 og den omfattende Pandemonium-turné i marts og april 1994. Hall har senere ved flere lejligheder understreget, i hvor høj grad han ikke brød sig om at turnere, og har sidenhen sørget for aldrig at gentage oplevelsen.