BANDCAMP

KORTPROSA 1999

ANTOLOGI
SEPTEMBER 1999
ARENA/LINDHARDT OG RINGHOF (ISBN 87-595-1150-8)

Sammen med en række andre danske forfattere blev Martin Hall i begyndelsen af 1999 inviteret til at deltage i antologien Kortprosa 1999, der udkom på Arena/Lindhardt og Ringhof september samme år.

Halls bidrag til udgivelsen er teksten “Noter i vilkårlig rækkefølge”, som du kan læse under fanen Uddrag. Teksten består af syv punkter, hvoraf én af dem lyder:

“Mennesker med ordenssans elsker kunstnere, der begår selvmord. Mennesker uden ordenssans elsker kunstnere, der dør af en tilfældig overdosis.”

Forlaget skrev i pressemeddelelsen følgende om udgivelsen:

“90 af Danmarks allerbedste forfattere giver hver deres bud på den genrebrydende kortprosa. Kortprosa 1999 er både reflektioner, anekdoter, erindringer, abstraktioner, historier, halve historier, anslag. Og meget mere.”

Genre: Kortprosa
Sideantal: 253
Design: Erik Crillesen
Illustrationer: Finn Reinbothes

“Jamen, jeg siger jer, kære læsere, der er bare så mange fede sager, kære onkler og pludselige fætre, det er som valgt ud af mit hjerte.”
Weekendavisen – Lars Bukdahl (september 1999)

“Det er en overvældende fornemmelse af begive sig på opdagelse i Jeppe Brixvold og Hans Otto Jørgensens nye antologi Kortprosa 1999 … en række læseværdige og sanselige tekster, som ikke lader sig putte i boks og bås.”
Information – Signe Lindskov Hansen (september 1999)

“Her har Brixvold-Jørgensen udmøntet deres dybtgående og smagfulde gehør til fulde.”
Standart – Rolf Gerd Heitmann (oktober 1999)

NOTER I VILKÅRLIG RÆKKEFØLGE

Nr. 1 / Verden mangler tre ting: Dannelse, selvransagelse og bedre sportsånd. Ikke et øje tørt. Horisonten fuld af skybrud og lynnedslag. Albert Speer og Claus von Bülow; hvem andre end jeres udsendte kan holde tanken om at blive glemt ud?

Nr. 2 / Mennesker med ordenssans elsker kunstnere, der begår selvmord. Mennesker uden ordenssans elsker kunstnere, der dør af en tilfældig overdosis.

Nr. 3 / Le artiste de demain byder sit publikum velkommen. Han signerer aldrig sine værker. De når ham ikke til sokkeholderne.

Nr. 4 / Billeder til min disposition. Thumbs up og rettet rygrad. Ingen kujoner i vore geledder. Vis mig verden, Pjerrot: Jeg er en kvinde. Et beundringsværdigt had. En fantastisk udsigt. Et overflødighedshorn af mismod, armod og vemod.

Nr. 5 / Leende over markedspladsen. Morskaben nok i sig selv. Intet at sælge.

Nr. 6 / Telefonsamtaler med såkaldt ligesindede. Jeg har været død i årevis. Lad kødet briste af hengivelse.

Nr. 7 / Noter af svind fra mit evige overskud. Håndkys en masse.

Martin Hall, sommeren 1999

Den samlede liste over bidragsydere til Kortprosa 1999 ser således ud:

Peter Adolphsen, Niels Bache, Claus Beck-Nielsen, Efie Beydin, Jens Blendstrup, Thomas Boberg, Klavs Bondebjerg, Per Aage Brandt, Mads Brenøe, Helle Merete Brix, Jeppe Brixvold, Niels Brunse, Suzanne Brøgger, Lars Bukdahl, Claus Carstensen, Camilla Christensen, Harald Voetmann Christiansen, Ingvar Cronhammar, Sven Dalsgaard, Christian Dorph, Inge Eriksen, Niels Frank, Lars Frost, Rolf Gjedsted, Simon Grotrian, Vibeke Grønfeldt, Katrine Marie Guldager, Martin Hall, Bo hr. Hansen, Else Tranberg Hansen, Niels Hav, Merete Pryds Helle, Lene Henningsen, Christina Hesselholdt, Peer Hultberg, T.S. Høeg, Per Højholt, F.P. Jac, John Bang Jensen, Louis Jensen, Petur Jensen, René Jean Jensen, Thøger Jensen, Kim Johannessen, Kirsten Justesen, Pia Juul, Hans Otto Jørgensen, Per Kirkeby, Janus Kodal, Ole Korneliussen, Thomas Hvid Kromann, Hans-Erik Larsen, Peter Laugesen, Pablo Henrik Llambias, Vagn Lundbye, Niels Lyngsø, Svend Åge Madsen, Viggo Madsen, Eske K. Mathiesen, Ib Michael, Mette Moestrup, Henning Mortensen, Carsten René Nielsen, Knud Steffen Nielsen, Lone Munksgaard Nielsen, Helle Nyberg, Ursula Andkjær Olsen, Inga Pedersen, Per Petri, Jytte Rex, Jokum Rohde, Ulla Ryum, Charlotte Titika Røtkjær, Christian Skov, Jan Sonnergaard, Frederik Stjernfelt, Nicolaj Stochholm, Morten Søndergaard, Jens Smærup Sørensen, Knud Sørensen, Preben Major Sørensen, Pia Tafdrup, Søren Ulrik Thomsen, Kirsten Thorup, Tomas Thøfner, Poul Vad, Morti Vizki, Niels Vørsel, Maj-Britt Willumsen og Kim Fupz Aakeson.