Buy at BANDCAMP

MY ARGENTINE ROSE

MARTIN HALL/CHRISTIAN SKEEL
CD-SINGLE
FEBRUAR 2001
MNW (MNWCDS300)

My Argentine Rose er single-forløberen for det klassisk orkestrerede værk Metropolitan Suite, som Martin Hall i 2001 udgav i samarbejde med billedkunstneren og musikeren Christian Skeel. Singlen var Hall’s første udgivelse siden det guldplade-sælgende Boel & Hall-album.

Albummet indeholder 25 musikalske fin de siècle-vignetter. Elektriske instrumenter var bandlyst under indspilningerne, en arbejdsmetode der sikrede albummet sin eksklusive wieneratmosfære.

1. My Argentine Rose (1:52)
2. Pantomime Bloodline (2:46)

MY ARGENTINE ROSE

She’s a cool breeze of discontent
She’s like a story that never ends
She’s my Argentine rose
She’s such a delicate rose

See the twenties within her eyes
Eternal stardust that never dies
She’s my Argentine rose
She’s such a delicate rose

She’s my melancholic maybe
Come and save me
Come and set me free

Christian Skeel: Flygel
Martin Hall: Vokaler
The Vista Dome Ensemble: Orkester

Design: Kenneth Schultz
Foto: Casper Sejersen

Mindre end et år efter Martin Hall’s guldsælgende samarbejde med den danske sangerinde Hanne Boel, udgav Hall og Skeel albummet Metropolitan Suite, et “labour of love”-projekt der havde taget de to herrer tre år at færdiggøre.

Med titler som “Walking on Eggshells”, “Unzipping the Abstract” og “Plaza Flesh” var varedeklarationen klar – dette var en lystbetonet opdagelsesrejse ind i vaudevillens og kammermusikkens litterære forgreninger, ikke en hitlistesøgende samling popsange.

Projektet var med Halls egne ord den perfekte opfølger til Boel & Hall-succesen, men trods mange fine anmeldelser var Metropolitan Suite selvfølgelig dømt til at forblive en nicheudgivelse. Sagt på jævnt dansk så var projektet måske nok en kunstnerisk triumf, men ikke desto mindre en kommerciel katastrofe, der kostede hans nye pladeselskab MNW en del penge.

Singlen “My Argentine Rose” indeholder det instrumentale bonusnummer ”Pantomime Bloodline”.