BANDCAMP

DIGTE TIL DRENGENE

ANTOLOGI
MAJ 2002
GYLDENDAL (ISBN 87-00-75816-7)

Digte til drengene er en antologi bestående af en række digte, der skulle være særlig velegnet til at blive læst af et mandligt publikum. Bogens redaktør er forfatter og litteraturkritiker Lars Bukdahl, og dens omfang er 197 sider.

Blandt bogens mange bidragsydere finder man bl.a. Benny Andersen, Bo hr. Hansen, Christian Dorph, Claus Carstensen, Dan Turèll, Emil Bønnelycke, Eske K. Mathiesen, F. P. Jac, Helle Helle, Henrik Nordbrandt, Ivan Malinowski, Janus Kodal, Jens August Schade, Jens Blendstrup, Jeppe Aakjær, Jørgen Leth, Niels Frank, Per Aage Brandt, T. S. Høeg, Thomas Krogsbøl og Tom Kristensen.

Martin Hall’s bidrag til bogen er teksten “Cirkus Nero”.

CIRKUS NERO

De fleste mennesker prøver at indgå ikke-angrebspagter, med verden, med deres nærmeste, med sig selv, uden held, og efterlades derfor altid forkrøblede, ydmygede af skæbnen og til grin, fordi de ikke kæmpede, men kun håbede, en finesseløshed, der giver mit konversationstalent krampe.

Selv er jeg stupid og arrogant, et blændværk af pragt, aldeles uden fornemmelse for min samtids slidte og ukønne definitionsværdier. Min humor finder ingen respons, min selvhøjtidelighed intet ståsted, min foragt intet sidestykke. Verden må misunde mig min udødelighed.