BANDCAMP

DIE SCHÖNSTEN WEIHNACHTSGESCHICHTEN AUS SKANDINAVIEN

ANTOLOGI
SEPTEMBER 2007
LIST (ISBN 978-3471795484)

I september 2007 fik Martin Hall sin litterære debut i Tyskland via sit bidrag til antologien Die schönsten Weihnachtsgeschichten aus Skandinavien – “de skønneste julehistorier fra Skandinavien”. Forlaget List havde fået den på de breddegrader stadig utroligt populære danske sanger og entertainer Gitte Hænning til at udvælge sine favorithistorier om højtiden samt skrive forordet til bogen og på den måde være med til at introducere det tysktalende publikum til de danske og skandinaviske juletraditioner.

Martin Halls bidrag til bogen er dog alt andet end en traditionel julefortælling. Hans historie bærer titlen “Ni cigaretter” og er en gold, fremmedgjort gengivelse af en mands hjemkomst til sin familie juleaften. Den samlede fortælling udspiller sig i hovedpersonens gamle drengeværelse i timerne inden julemiddagen og består af en række reflektioner over opvækst, familie og tidligere kærlighedsforhold. Historien blev oprindeligt skrevet til Lindhardt og Ringhofs juleantologi Julehistorier, der udkom i 1998.

Af andre bidragsydere til Die schönsten Weihnachtsgeschichten aus Skandinavien kan nævnes forfattere som August Strindberg, Herman Bang og H.C. Andersen.