BANDCAMP

FLAMMEN & CITRONEN

DVD
SEPTEMBER 2008
METRONOME/UNIVERSAL PICTURES (5704897036733/DDVDSF4174)

Fredag den 28. marts 2008 havde den danske storfilm Flammen & Citronenpremiere, en film hvori Martin Hall debuterede som filmskuespiller. Eposset er instrueret af Ole Christian Madsen og var ved sin udgivelse den dyreste dansksprogede produktion nogensinde med et samlet budget på omkring 50 millioner.

Flammen & Citronen handler om den danske modstandsbevægelses kamp under besættelsen og fortæller den sande historie om de to modstandsfolk, Flammen (Bent Faurschou Hviid) og Citronen (Jørgen Haagen Schmith), der i filmen spilles af hhv. Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen.

Martin Halls filmdebut er en kort, nærmest cameo-agtig gæsteoptræden, hvor han spiller rollen som kaptajnløjtnant Østergaard Petersen.

1. Flammen & Citronen (133 min.) Motion Picture DVD Metronome/Universal Pictures

Thure Lindhardt
Mads Mikkelsen
Stine Stengade
Peter Mygind

Instruktør: Ole Christian Madsen
Producer: Nimbus Film
Design: Nimbus Film
Foto: Jørgen Johansen

“Drønspændende, underholdende og en fryd for øjet. Niveauer over hvad vi er vant til at se herhjemme. Et must – simpelthen.”
( * * * * * * )
Ekstra Bladet – Henrik Queitsch (marts 2008)

”En kraftpræstation.”
( * * * * )
Politiken – Kim Skotte (marts 2008)

“Spændende, elegant, atmosfærefyldt og kronet af intenst nærvær. En uhyre helstøbt film.”
( * * * * * )
Børsen – Morten Dürr (marts 2008)

“Et knugende og tankevækkende drama, der fænger fra start til slut.”
( * * * * * )
Euroman – Tonny Vorm (april 2008)

Martin Halls filmdebut er en som sagt kort, nærmest cameo-agtig gæsteoptræden, hvor han udfylder rollen som kaptajnløjtnant Østergaard Petersen – en depraveret, nazi-venlig personage med en stærk hang til natlige udskejelser.

Selvom filmens endelige scene blev forkortet betydeligt i forhold til den oprindelige drejebog pga. sin meget blodige karakter, er sekvensen stadig et fornøjeligt syn for Hall-aficionados.

Læg i filmen i øvrigt også mærke til åbningsscenens identifikation af kaptajnløjtnant Østergaard Petersen via hans papirer – et pasbillede der er hentet fra Halls Music Hall-album fra 2003.

Optagelserne til filmen fandt sted i Babelsberg-studierne i Tyskland samt på locations i København og Prag. Flammen & Citronen blev produceret af Lars Bredo Rahbek og Morten Kaufmann for Nimbus Film.

I Danmark solgte filmen i løbet af 2008 673.000 biografbilletter og blev dermed den mest sete biograffilm i Danmark det år. Filmen havde yderligere biografpremiere i 13 lande.

Filmpremiere i marts 2008. Udgivet som dvd i september 2008.