BANDCAMP

SING – DON’T CRY

SANDRA DAY
CD
JANUAR 2011
RIP IT UP (RIP03)

Sing – Don’t Cry er den transseksuelle sanger og skuespiller Sandra Days posthumt udgivne debutalbum. Pladen er produceret af Johnny Stage, og Martin Hall foretager et gæstevisit på nummeret “Hurt”.

Albummet blev udgivet den 12. januar 2011 på det, der skulle have været Days 72-års fødselsdag. Hun døde dog den 15. december 2010 efter at være blevet ramt af en kraftig hjerneblødning nogle dage tidligere.

1. A Taste Of ... (0:32)
2. Rock Of Ages (5:02)
3. Leatherman (4:34)
4. Wrong Side Of Town (2:54)
5. Hurt (4:39)
6. Kiss You Tiger (5:02)
7. Mama Is Crying (2:35)
8. Swing Swing (3:35)
9. Magic Lanterns (4:23)

Hans Nybo: Saxofon
Helianne Blais: Violin
Johnny Stage: Guitar, keyboards, instrumenter
Kenni Andy: Trommer
Ketil Duckert: Trompet
Martin Hall: Farfisa-orgel
Sisse Selina: Trommer

Design: Filip Fischer
Foto: Peter Stalknecht

Det transseksuelle ikon Sandra Day blev født 12. januar 1939 og hed oprindeligt Alexander Brask Sørensen. I 1969 skiftede hun det mandlige navn ud med Sandra, fik indopereret kunstig barm, og levede siden et liv som transseksuel. Hun var frontløber i det homoseksuelle miljø og har gennem tiden optrådt som både stripper og dominatrix samt sanger og skuespiller, blandt andet i selskab med kendte skuespillere som Ove Sprogøe og Bodil Kjer. Hendes liv og levned er beskrevet i Thomas Aagard Skovmands bog Fra bondetøs til piskedronning (2007).

Sandra Day udgav 12. januar 2011 sit debutalbum Sing – Don’t Cry. Udgivelsen faldt på det, der skulle have været hendes 72-års fødselsdag, men den 15. december 2010 døde hun efter at være blevet ramt af en kraftig hjerneblødning nogle dage tidligere.

Sandra Day var nær ven af Marquis Marcel de Sade, sammen med hvem hun gennem 70’erne og 80’erne slog sine folder på bl.a. den legendariske natklub Madame Arthur. Sammen besøgte de i 2010 Martin Halls tv-show Salon Midwelt, hvorfra billedet er hentet.

Martin Hall spiller Farfisa-orgel på nummeret ”Hurt”. Albummet er indspillet i tæt samarbejde med guitaristen, produceren og sangskriveren Johnny Stage, der bl.a. har været medlem af den danske gruppe Sort Sol.