BANDCAMP

FILOSOF/DIGTER/MALER

FORSKELLIGE KUNSTNERE
DVD
OKTOBER 2011
GYLDENDAL (9788702118940)

Filosof/Digter/Maler er en dvd-udgivelse, der samler tre film lavet af filminstruktøren Claus Bohm i hhv. 1996, 2000 og 2003 – filmene Filosof, Digter og Maler.

Musikken til Digter er skrevet og indspillet af Martin Hall.

I teksten til kataloget til filmen Digter skrives følgende:

”Hvad er en digter? Hvad er et digt? Hvad er skønhed? Det er nogle af de spørgsmål, der stilles i filmen Digter. Filmen er en personlig skildring af ti yngre digtere, der har været med til at præge 1990’ernes danske lyrik. Med rejsen som tema bevæger filmen sig igennem forskellige rum, elementer og digteriske landskaber. Ti forskellige stemmer med hvert sit temperament, men fælles om en drift mod digtet, sproget og verdenen.”

De medvirkende digtere i filmen er Nicolaj Stochholm, Naja Marie Aidt, Niels Lyngsø, Annemette Kure Andersen, Morten Søndergaard, Karen Marie Edelfeldt, Janus Kodal, Katrine Marie Guldager, Christian Dorph og Lene Henningsen.