Køb på BANDCAMP

PERFORMING APART

MARTIN HALL/TONE
CD
FEBRUAR 2012
REPLIKA (REP 02 )

Performing Apart er en koncertindspilning optaget ved den stort anlagte Apart Audio-Visual Festival på Platform 4, Aalborg, i september 2009, hvor Martin Hall og Tone optrådte ved en fælles koncert. Navne som Goodiepal, Jacob Kierkegaard og White Pony optrådte også ved arrangementet, der løb over tre dage.

Ved afviklingen af Halls og Tones performance stod Kristian Ravn-Ellestad yderligere for den visuelle del af koncertforløbet.

1. Introduction (8:46)
2. Devastating Irony (3:51)
3. Pierrot Declining (1:58)
4. Version 8 (8:40)
5. Metabolism at Work (5:31)
6. Eroded Foil (5:14)
7. GFY (1:35)
8. Serienummer (3:53)
9. Explosure (4:02)
10. Yeux d’Océan (6:32)

“En absolut spændende musikalsk oplevelse.”
( * * * * )
Gaffa – Ole Rosenstand Svidt (12. september 2009)

“De tyske recitativer, storslåede operastykker og små knitrende sammenkrøl. Lydene, ind og ud af hinanden, i en slags sammenspillende elektronisk improvisation … Det hele gik på en eller anden måde op i en højere enhed.”
Geiger – Mads Kampp Christiansen (10. november 2009)

“Dette er ikke et album spækket med radiohits, og kender man til de to navne bag, så kommer dét nok ikke som nogen overraskelse. Til gengæld bydes der på en lille times atmosfærisk og stemningsmættet musik, der også kommer rundt om flere afkroge i følelsesregisteret.”
( * * * * )
Gaffa – Ras Bolding (1. februar 2012)

“… sært dragende lydlandskaber og fragmenter af tale, lyd og sine steder rent faktisk ”egentlig” musik. Albummet indeholder 10 numre og af disse er det især ”Pierrot Declining”, ”Version 8” og ”Serienummer” der skiller sig ud og efterlader sig spor. Specielt sidstnævnte, som er en optagelse af den nyligt afdøde tyske litterat Herbert Zeichner der reciterer en Hall tekst hen over et malerisk lydtapet. Tone og Halls performance blev oprindeligt ledsaget af et visuelt bagtæppe af Kristian Ravn-Ellestad som man af gode grunde må undvære på denne optagelse, men det gør faktisk ikke så meget. Performing Apart er som skræddersyet til at lytteren ifører sig hovedtelefoner, lukker øjnene og folder ørerne ud. Lader man sig som lytter forføre så opstår den visuelle del helt af sig selv på nethinden mens man med disse lydcollager sendes på dragende ekspeditioner ind i såvel tonerne som sig selv.”
( * * * * )
Lydtapet – Peter Krogh (16. februar 2012)

“Man behøver hverken at være feinschmecker, connaisseur eller aficionado for at indse Martin Halls monumentale betydning for dansk avantgardekultur. Musikalsk har han været det primære danske navn siden 80′erne … Performing Apart er et album, der lægger sig imellem en ren ambient lydflade og en mere traditionel albumstruktur – og selvom de fleste Hall-tilhængere nok havde foretrukket førstnævnte, er resultatet faldet smagfuldt ud. Det føles, som om at der er lagt tanke i rækkefølge og spændingskurve, så albummet hverken bliver for ensformigt eller for fragmenteret.”
( * * * * )
Undertoner – Jeppe Jørgensen (10. marts 2012)

Performing Apart er et samarbejde mellem den ekstremt produktive multikunstner Martin Hall og lydmagersken Tone omkring deres koncertmateriale fra den stort anlagte Apart Audio-Visual Festival i Aalborg i 2009. Resultatet er en kompleks leg med lydlandskaber og ikke mindst med grænserne for, hvad musik er og kan … albummet fortjener, at man sætter sig godt til rette med nogle gode hovedtelefoner og lader sig svømme væk og forføre af tonerne og lydkvaliteten. I sidste nummer “Yeux d’Océan” blandes en høj og rørende sopran med virkelighedsnære elementer som tv-støj og smækkende bildøre, og på den måde føres man nænsomt tilbage til virkeligheden igen efter denne tour de force i elektronisk lydleg. Det er smukt tænkt.”
Geiger – Gudrun Hagen (29. marts 2012)

Martin Hall: Vokaler, elektronik
Sofie Nielsen: Vokaler, elektronik
Herbert Zeichner: Recitation

Design: Kenneth Schultz
Photo: Territorium

Performing Apart baserer sig lige så meget på en online-bearbejdelse af oprindeligt kildemateriale som på en live-performance. Indspilningens lydkvalitet ligger helt i top, da koncerten er indspillet under perfekte tekniske vilkår. I løbet af det næsten en time lange forløb bliver man som lytter præsenteret for både fragmenter fra de to kunsternes tidligere produktioner og et par helt nye numre.

Skæring 8 på pladen (”Serienummer”) benytter sig af den afdøde tyske litterat Herbert Zeichners oplæsning af en Hall-tekst af samme navn. Zeichner døde kort inden albummets udgivelse, 70 år gammel.