UNDER FOR

Under For var Martin Halls musikalske fortsættelse af Ballet Mécanique-projektet, efter denne gruppe blev opløst i 1982. Hall og trommeslager Michael Karshøj begyndte herefter at arbejde sammen med støj- og avantgarde-guitaristen Per Hendrichsen, en musiker som Hall tidligere havde samarbejdet med i Pesteg Dred.

Under for udgav kun en enkelt studiealbum, pladen Apparently All the Same (1984), en titel der dog står som en af Halls væsentligste udgivelser i 80’erne. Under Fors legendariske koncert ved den klassiske festival ISCM World Music Days den 30. oktober 1983 er inkluderet på den digitale 2009-udgave af albummet.

Apparently All the Same var en af de få skandinaviske plader fra perioden, der ved sin udgivelse modtog god omtale i britiske musikaviser som New Musical Express og Sounds. I oktober 1984 udgav gruppen ligeledes 12”-singlen Free-Force Structure, en single der ligeledes fik en fin anmeldelse i NME. Yderligere medvirkede Under For i Claus Bohms film Totem fra samme år.


Apparently All the Same 1984
Design: Martin Hal

Free-Force Structure 12″-single 1984
Design: Martin Hal

Michael Karshøj og Martin Hall 1984
Foto: Henrik Möll

Lena Walsh og Per Hendrichsen 1983
Foto: Martin Hall

Martin Hall 1983
Foto: Lena Walsh

Martin Hall 1983 og Michael Karshøj 1984
Fotos: Jacob Thuesen/Henrik Möll