NYHEDER 2014


KØBENHAVNS HOVEDBIBLIOTEK TORSDAG 15. JANUAR (12-12-2014)

Janina Katz (Piotr Topperzer)I forbindelse med udgivelsen af det Martin Hall-producerede, posthumt udgivne spoken word-album Efterladt med den polsk-danske forfatterinde Janina Katz’ sidste oplæsninger afholder Københavns Hovedbibliotek torsdag 15. januar kl. 17.00 en særlig aften om Katz’ og Halls arbejde med pladen. Der er gratis entré.

Blandt de deltagende kan du – ud over Martin Hall selv – bl.a. møde initiativtager til projektet Søren E. Jensen, lektor Lilian Munk Rösing samt Janina Katz’ tidligere redaktør Jens Christiansen. Publikum vil ligeledes blive præsenteret for en ny kort video, der er lavet i forbindelse med udgivelsen af Efterladt.

Janina Katz-portrætfoto taget af Piotr Topperzer.


NYT MARTIN HALL/JANINA KATZ SPOKEN WORD-ALBUM 15. JANUAR (10-12-2014)

2015 EFTERLADT KATZ COVERTorsdag den 15. januar udsendes Efterladt, et posthumt udgivet spoken word-album med den polsk-danske forfatterinde Janina Katz’ sidste oplæsninger foretaget kort før hendes død i efteråret 2013. Allerede i den indledende fase af projektet var planen, at teksterne skulle sættes i musikalsk regi, og det er dette arbejde, der nu langt om længe ligger klar til udgivelse i sin endelige form. Pladen er produceret og musikalsk iscenesat af Martin Hall.

Efterladt-albummet medvirker flere af de musikere, som Hall arbejdede sammen med på seneste, meget roste soloalbum Phasewide, Exit Signs – bl.a. den græsk-engelske pianist Othon Mataragas og den unge danske musiker Linus Carlsen. Adskillige sekvenser på Efterladt er orkestreret for strygere, og i den sammenhæng er Hall blevet assisteret af sin mangeårige samarbejdspartner, billedkunstneren Christian Skeel.
 

Et begrænset antal signerede eksemplarer af pladen er tilgængelige, hvis titlen forudbestilles. Albummet vil indledningsvist ikke være tilgængeligt på Spotify eller andre streamning-tjenester.
 
Janina Katz er født af polsk-jødiske forældre i Krakow, Polen, i 1939. Som treårig blev hun smuglet ud af Plaszow koncentrationslejr, hvor hun på det tidspunkt havde mistet næsten hele sin familie. Hun forlod Polen i 1969 og kom efter et kort ophold i Tyskland til Danmark, hvor hun i en alder af 52 år debuterede som forfatter – 22 år efter sin ankomst til landet. Hun nåede at skabe et omfattende dansk forfatterskab, der især afspejler hendes polsk-jødiske oprindelse og oplevelser under 2. verdenskrig.

Janina Katz blev i 2002 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Hun døde den 18. oktober 2013.


”AVENUES OF OBLIVION” 1979 (IDENTITY) (08-12-2014)

Philips C-60Den 8. december 1979 spillede Identity – gruppen der i januar 1980 skiftede navn til Ballet Mécanique – opvarmning til Sods i Saltlageret, København. Ved denne lejlighed spillede bandet for første gang sangen Avenues of Oblivion, det nummer der blev i maj 1980 blev gruppens singledebut.

Nummeret fejrer dermed 35-års jubilæum i disse dage. Hvis du har lyst til at høre en musikalsk fuldkommen anderledes – og langt hurtigere – udgave af den sang, som Ballet Mécanique senere indspillede, kan du høre Identity’s live-version fra 1979 her:
 

Identity bestod på det tidspunkt af Martin Hall (vokal og guitar), Morten Versner (bas og violin) samt Michael Karshøj (trommer). På billedet ses Morten Versner med violinkasse (til venstre) og Martin Hall (til højre) – med boldtræ – på vej til gruppens øvelokale i oktober 1979.


Prototype Trailer Video 2014”PROTOTYPE”-FORESTILLINGER I DANMARK OG BERLIN (11-11-2014)

Prototype/Protokol er en musikalsk iscenesat performanceforestilling, et nyt samarbejde mellem Martin Hall, avantgardeensemblet Lydenskab og Staal Film – nyskrevet musik, lyrik og film. Forløbet opføres i november 2014 ved følgende lejligheder:

Fredag den 14. november: KØS – Museum for kunst i det offentlige rum (Køge)
Søndag den 16. november: GRAN TEATER (Aarhus)
Fredag den 21. november: KØBENHAVNS MUSIKTEATER (Kbh.)
Tirsdag den 25. november: DEN KONGELIGE DANSKE AMBASSADE (Berlin)
 

 
Prototype/Protokol er en fortælling om den brudte sammenhængskæde mellem tre generationer – en fragmenteret, stærkt personligt erindringsprotokol udgjort af breve, realoptagelser og fiktive erindringer. Gennem videoklip, reciterede tekststykker og en evigt skiftende musikalsk ramme tegnes et billede af de konsekvenser, et menneskes tab af håb kan have på kommende generationer. Forestillingens medvirkende er følgende: Martin Hall (stemme), Maiken Kildegaard (performer), Eskild Winding (klaver m.m.), Thea Vesti (guitar), Sofia Olsson (cello) og Michael Dinesen/Staal Film (video).

 

 


Berlingske 9.11.14 (Thomas Lekfeldt)STORT HALL-INTERVIEW I BERLINGSKE MS (11-11-2014)

I forbindelse med premieren på den nye Hall-performanceforestilling Prototype/Protokol bragte Berlingskes søndagsmagasin MS søndag den 9. november et stort syvsiders Martin Hall-interview.

Interviewet er lavet af Anders Højberg Kamp. Fotografierne er taget af Thomas Lekfeldt. Du kan finde portrættet ”Martin Hall og de tre epoker” her:

2014 Berlingske Hall Forside MS


”PROTOTYPE/PROTOKOL”-OPFØRELSE PÅ DEN KONGELIGE DANSKE AMBASSADE I BERLIN (20-10-2014)

2014 Prototype Berlin 300dpiUd over de tre danske opførelser af Martin Halls nye performanceforestilling Prototype/Protokol – et tværæstetisk møde mellem Hall, avantgardeensemblet Lydenskab og Staal Film – bliver forestillingen nu også opført i Berlin, nærmere bestemt på Den Kongelige Danske Ambassade i byen.
 

 • Tirsdag den 25. november kl. 20.00
 • Den Kongelige Danske Ambassade
  Rauchstraße 1
  D-10787 Berlin
   
  Prototype/Protokol er en fortælling om den brudte sammenhængskæde mellem tre generationer – en fragmenteret, stærkt personligt erindringsprotokol udgjort af breve, realoptagelser, fiktive erindringer, videosekvenser og nykomponeret musik. Forestillingen i Berlin vil blive afviklet på dansk.

  Du kan læse mere om forestillingen og de danske opførelser her.


  InformationINFORMATION – LITTERATURANBEFALINGER FRA MARTIN HALL (11-10-2014)

  I serien af Dagbladet Informations Læser du bøger?-artikler fortæller Martin Hall lørdag den 11. oktober 2014 om nogle af de bøger, der har gjort størst indtryk på ham undervejs i livet. Læs bl.a. om Flannery O’Connors Voldsmænd river det til sig samt om værker af Céline og Sylvia Plath.

  LÆSER DU BØGER?


  NY MARTIN HALL-FORESTILLING TIL NOVEMBER: ”PROTOTYPE/PROTOKOL” (10-09-2014)

  Prototype Protokol poster 2014Prototype/Protokol er en musikalsk iscenesat performanceforestilling, et tværæstetisk møde mellem Martin Hall, avantgardeensemblet Lydenskab og Staal Film – teater, nyskrevet musik og lyrik samt film. Forløbet opføres ved følgende tre lejligheder:

  Fredag den 14. november kl. 19.30: KØS MUSEUM (Køge)
  Søndag den 16. november kl. 20.00: GRAN TEATER (Aarhus)
  Fredag den 21. november kl. 20.00: KØBENHAVNS MUSIKTEATER (Kbh.)

  Prototype/Protokol er en fortælling om den brudte sammenhængskæde mellem tre generationer – en fragmenteret, stærkt personligt erindringsprotokol udgjort af breve, realoptagelser og fiktive erindringer. Gennem videoklip, reciterede tekststykker og en evigt skiftende musikalsk ramme tegnes et billede af de konsekvenser, et menneskes tab af håb kan have på kommende generationer.

  Forestillingens medvirkende er følgende:

  Martin Hall: Stemme
  Maiken Kildegaard: Medvirkende
  Eskild Winding: Klaver m.m. (Lydenskab)
  Thea Vesti: Guitar (Lydenskab)
  Sofia Olsson: Cello (Lydenskab)
  Michael Dinesen/Staal Film: Video

  Du kan købe billetter til alle tre forestillinger her: www.teaterbilletter.dk


  NY STOR ROBIN SKJOLDBORG-FOTOBOG (10-09-2014)

  Mandag den 3. november udkommer foto- og debatbogen Mænd, en udgivelse der er spækket med portrætter taget af den danske fotograf Robin Skjoldborg i perioden 1984–2014. Temaet for bogen er mandlig identitet, og den 256-siders store sag indeholder af samme grund en række korte interviews med flere af de portrætterede kunstnere – bl.a. Martin Hall, Jørgen Leth, Nephew, Bent Fabricius Bjerre, Kashmir, Jan Sonnergaard og Lars Mikkelsen (forsiden).

  Bogens interviews og tekstmæssige indhold er foretaget og skrevet af Roberto Zacharias. Titlen udgives af Gyldendal og har en vejledende udsalgspris på 299,- kr. I forbindelse med bogens udgivelse har månedsmagasinet Euroman valgt af bringe et særtillæg med udvalgte fotos fra bogen i bladets novemberudgave. Yderligere åbner Bredgade Kunsthandel lørdag den 7. i samme måned en større Robin Skjoldborg-fotoudstiling, hvor flere af bogens motiver ligeledes vil være tilgængelig som specialtryk. Udstillingen varer til og med den 27. november.


  MARTIN HALL PÅ BOGFORUM 2014 I BELLA CENTRET (10-09-2014)

  Bogforum 2014Fredag den 7. november kl. 17.30 præsenterer Martin Hall sammen med journalist og forfatter Søren E. Jensen sin nye 2015-udgivelse på årets Bogforum i Bella Center, et projekt som Hall har arbejdet løbende på gennem det sidste halve år.

  Der vil denne ene dag – altså om fredagen på bogmessen – være mulighed for at erhverve sig et særligt “collector’s item” i forbindelse med forpræsentation. Seancen vil foregå på Lindhardt og Ringhofs scene og de efterfølgende aktiviteter i den tilstødende stand.

  Bemærk: Det omtalte projekt har intet at gøre med fotobogen Mænd, der bliver udgivet den 3. november, og som Hall også medvirker i.


  Spil Dansk Dagen 2014HALL DESIGNER ÅRETS “SPIL DANSK DAGEN”-PLAKAT (10-09-2014)

  I forbindelse med “Spil Dansk Dagen 2014”, hvor KODA og Danmarks Radio torsdag den 30. oktober sætter fokus på dansk musik i både radio- og scenesammenhæng, er Martin Hall blevet inviteret til at designe årets plakat.

  Du kan læse mere om baggrunden for arrangementet her: Spil Dansk Dagen 2014.


  Kulturnatten 2014KULTURNATTEN 2014 PÅ INFORMATION (10-09-2014)

  Som en del af Kulturnatten fredag den 10. oktober arrangerer Dagbladet Information en paneldebat om kunstens rolle i samfundet. Her vil Martin Hall og den nytiltrådte rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedskoler, Sanne Kofod Olsen, vende dette og andre emner i selskab med avisens kulturredaktør Anna von Sperling. Paneldebatten begynder kl. 20.00 og varer en times tid.

  Bagefter er der rundvisning på avisen, i hvilken sammenhæng du bl.a. kan møde filosof Ole Thyssen og Stop spild af mad-stifter Selina Juul.


  “KLÆDT PÅ TIL KLASSISK” SØNDAG DEN 5. OKTOBER (10-09-2014)

  I programmet ”Klædt på til Klassisk”, der bliver sendt søndag den 5. oktober kl. 22.45 på DRK, fortæller Hall i korte glimt om sit forhold til den klassiske komponist György Ligeti – fra dengang han som barn første gang hørte ”Requiem for Soprano, Mezzo-Soprano, Two Mixed Choirs & Orchestra” til den senere oplevelse af komponistens surrealistiske opera Le Grand Macabre.

  Interviewet med Hall er lavet af Alicia Jordanova.


  MARTIN HALL I SMAGSDOMMERNE TIRSDAG DEN 23. SEPTEMBER (10-09-2014)

  DRKSammen med teaterdirektør og debattør Jon Stephensen samt tegner og forfatter Maren Uthaug gæster Martin Hall tirsdag den 23. september kl. 21.00 programmet “Smagsdommerne” på DRK. Her skal de forholde sig til bl.a. Elmgreen & Dragsets nye udstilling på Statens Museum for Kunst, Jennifer Clement-romanen Bønner for de bortførte og den nye spillefilm Something Must Break.


  Hall DR P8 7.9.14HALL I DR P8 JAZZ SØNDAG DEN 7. SEPTEMBER (20-08-2014)

  Søndag den 7. september mellem kl. 10.00 og 12.00 gæster Martin Hall DR’s jazzprogram ”Jazz & Co.” på P8. I selskab med værten Niels Christian Cederberg vil Hall fortælle om og spille eksempler på den påvirkning, som jazzens musikalske mutationsfelt har haft på hans liv og karriere. Det skulle efter sigende blive en tur, der tager lytteren med til alverdens obskure jazzklubber i byer som Paris, Bruxelles, Cleveland, New York, London og Bristol.

  Programmet sendes live og kan efter udsendelsen downloades som podcast via DR P8 JAZZ. Tidligere gæster i ”Jazz & Co.” har blandt andre været nyhedsvært Martin Krasnik, journalist m.m. Anders Lund Madsen, rapperen Raske Penge og skuespillerinden Ellen Hillingsø.


  HENRIK MÖLL – EN VENS BORTGANG (02-08-2014)

  Henrik Möll (a.k.a. Henrik Mxll) – musiker, jazz-dj, filmklipper og stiftende medlem af bl.a. SS-Say – døde i uge 31 ganske pludseligt under arbejdet med sit og Carl Abrahamssons nye dokumentarprojekt AN ART APART (en serie af portrætter med bl.a. Kenneth Anger, Genesis Breyer P-Orridge og Michael Gira). Henrik Möll blev 54 år.

  Sammen med Martin Hall dannede Möll i 1983 musikgruppen SS-Say, der debuterede ved William S. Burroughs’ legendariske københavnerbesøg samme år og senere udgav den internationalt anerkendte Fusion-plade. I 1984 var Martin Hall og Henrik Möll de bærende kræfter bag forestillingen Parade, og gennem årene har Möll bl.a. medvirket på Hall-udgivelserne The Hall of Mirrors og Imperfect. Ud over det filmede og instruerede Möll adskillige videoer med Hall i løbet af slut-80’erne, og i 1989 turnerede de i fællesskab med And Then Again-projektet.

  Senest har Henrik Möll klippet videoerne ”MILFs, Cum and Schopenhauer” og ”Dead Horses on a Beach” fra If Power Asks Why-albummet samt ”Muted Cries” fra Halls sidste soloplade, Phasewide, Exit Signs.

   

   

  Henrik Möll forblev til sin alt for pludselige dødsdag en af Martin Halls få private venner, og Hall udtalte i forbindelse med nyheden om Mölls død følgende:

  ”Det er med stor sorg og lige så stor overraskelse, at jeg netop har modtaget nyheden om Henriks død. Af den lange række dødsfald, jeg gennem årene har haft tæt på mit liv, må dette være det, der er kommet mest bag på mig. Henrik var en loyal og sand ven, og hans død vil efterlade et stort og blivende savn i mit hjerte. Det er meget svært at forstå, at den person jeg var ude og gå en tur med så sent som i forrige uge, nu er væk for altid.”

  Hvis du vil læse mere om Henrik Mölls bortgang, kan du bl.a. læse hans ven og samarbejdspartner Carl Abrahamssons fine mindeord her: Magic Møll Memento Mori.


  “PINEAL” SHOWCASE FEAT. HALL, ALMOND OG TOMASINI (23-06-2014)

  Hall at The Pineal Show, London (June 2014)Othon’s ambitiøse “Pineal” launch-show i London torsdag den 19. juni udviklede sig til den rene fest af en koncert. Ud over at præsentere publikum for et til tider 12-m/k stort band på scenen bød aftenen også på en række forskellige indslag med særligt inviterede gæstesangere som Marc Almond, Martin Hall, Bird Radio og Ernesto Tomasini. Du kan besøge Othon’s hjemmeside, hvor du kan se billeder og videoklip fra aftenen.

  Akkompagneret af Othon ved et akustisk piano samt Johnny Stage på mandolin fremførte Hall sangen “Emblematic” for en pakket og overvældende entusiastisk sal. En af aftenens mange feedbacks beskrev den danske sangers optræden som ”a perfect touch of exquisite moodiness”, et cool skandinavisk bidrag til aftenens overflod af af rytmer og orkestrale arrangementer. Seneste anmeldelse af koncerten kan findes på Trebuchet Magazine.

  “Othon’s show was immersive and mercurial.” (QX magazine)

  “Operating in a glorious field of his own, Othon Mataragas makes shamanic cabaret for profane saints and sublime madmen.” (The Guardian)

  “From the mournful violin and intense flute to the tribal drums and soaring falsetto of Tomasini, this was the musical equivalent of opening a fairy tale pop-up book and watching the characters jump out and dance around your head.” (Trebuchet Magazine)


  MARTIN HALL PÅ SCENEN MED MARC ALMOND I LONDON (12-06-2014)

  Torsdag den 19. juni optræder Martin Hall i London, hvor han kommer til at dele scene med den legendariske britiske sanger Marc Almond (tidl. Soft Cell m.m.). Begge sangere er nemlig blandt de særligt udvalgte gæstesolister ved den engelske musiker Othon Mataragas’ første store koncert i mere halvandet år. Begivenheden finder sted i The Garage, et spillested hvor navne som Oasis, Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers og Jeff Buckley alle har spillet gennem årene.

  Othon Almond HallMartin Hall arbejdede sidste år sammen med Othon Mataragas på sit kritikerroste soloalbum Phasewide, Exit Signs, hvor de i fællesskab skrev og indspillede pladens åbningssang “Emblematic”. Pladen blev udgivet i Tyskland og flere andre europæiske lande i efteråret, hvor den har modtaget fremragende anmeldelser.

  Af andre gæster ved The Garage-koncerten i næste uge kan også nævnes den operainspirerede sanger og skuespiller Ernesto Tomasini samt Bird Radio. Du kan finde løbende updates omkring koncerten her.


  Reception #72 forsideNYT HALL-ESSAY I TIDSSKRIFTET RECEPTION (26-05-2014)

  Tidsskriftet Reception er et tidsskrift for nordisk litteratur. I anledning af 150-året for Slaget ved Dybbøl samt 100-året for 1. verdenskrigs udbrud er magasinets #72 et temanummer om krig – om krigens aftryk i den danske og nordiske litteratur.

  I den forbindelse er Martin Hall blevet inviteret til at skrive et essay om emnet. Halls bidrag til bladet er teksten ”Gradbøjninger af et voldsmonopol”, en artikel der tager udgangspunkt i en oplevelse, han havde under sin opvækst i Spanien, hvor han som barn boede med sin familie fra 1971 til 1972 (en periode hvor den fascistisk orienterede General Franco stadig var ved magten).

  Reception #72 udkom fredag den 23. maj. Blandt andre bidragsydere til det aktuelle nummer finder man bl.a. Hans Hertel, Christel Wiinblad og Theis Ørntoft. Du kan donwloade publikationen som pdf-fil her.

  Læs Martin Halls essay her: Gradbøjninger af et voldsmonopol.


  MARTIN HALL LIVE I LONDON TORSDAG DEN 19. JUNI (01-05-2014)

  Som en af de særlige gæster, der er inviteret på scenen i forbindelse med den engelske musiker Othon Mataragas‘ første store koncert i mere halvandet år, vil Martin Hall optræde i‪ The Garage, London, torsdag den 19. juni (koncerten indledes kl. 19.30). Navnene på adskillige andre prominente gæster vil blive afsløret løbende på Othons hjemmeside og facebook-opslag i ugerne op til koncerten. Der skulle efter sigende være flere store overraskelser i vente.

  Pineal Show 2014Martin Hall arbejdede for nylig sammen med Othon på sit kritikerroste soloalbum Phasewide, Exit Signs, hvor de i fællesskab skrev og indspillede pladens åbningssang “Emblematic”. Guitaristen Johnny Stage medvirker også ved live-showet i London.

  For yderligere nyheder og opdateringer om aftenen kan du tjekke Othons facebook-side vedr. begivenheden. Billetter er tilgængelige via agenturer såsom TicketWeb.

   

  I sin beskrivelse af aftenen skriver Othon bl.a.:

  “After more than a year and a half from Othon’s & Tomasini’s sellout concert at St. Leonard’s Shoreditch Church, I am thrilled beyond words to be back on stage together with a fantastic band of musicians, amazing special guests – some most of you know and love and some who I am quite sure you will fall in love with – great visuals and an altogether different setup to any of the shows I have done so far. This is going to be a raw, dreamy, ceremonial and, at times, sweaty event celebrating the arrival of PINEAL. I shall be unveiling more news about the show gradually.”


  Hall Line 9MARTIN HALL I SMAGSDOMMERNE 18. FEBRUAR (17-02-2014)

  Martin Hall deltager som paneldeltager i DRK’s Smagsdommerne tirsdag den 18. februar kl. 21.00.

  Programmet genudsendes onsdag den 19. februar kl. 23.05, fredag den 21. februar kl. 16.40 og søndag den 23. februar kl. 00.15. Udsendelsen er også tilgængelig som podcast en måned herefter.


  2013 PHASEWIDE COVER STICKERDANSK OG EUROPÆISK ROS TIL “PHASEWIDE, EXIT SIGNS” (10-01-2014)

  Martin Halls seneste soloalbum Phasewide, Exit Signs er blevet mødt med strålende anmeldelser i både Danmark og Europa. Albummet er hans første plade som solist i syv år og byder på flere spændende nye samarbejder. For en mere detaljeret albumbeskrivelse, se omtale længere nede ad siden.

  Et kort sammendrag af de danske anmeldelser indeholder bl.a. på følgende highlights:
   


  “Et gennemmusikalsk roadtrip med den altid så omskiftelige hr. Hall i foruroligende god form.”
  ( * * * * * )
  Gaffa

  “At lytte til Phasewide, Exit Signs er slet og ret en æstetisk oplevelse.”
  ( * * * * * )
  Undertoner

  ”Åndeløst smukt: Det er en fornøjelse atter at konstatere, at der ikke findes mange andre kunstnere som Martin Hall.”
  ( * * * * * )
  Lydtapet

  ”Lutter betagende 45 minutter. Noget af det smukkeste længe fra Halls hånd.”
  ( * * * * * )
  Aarhus Stiftstidende

  ”På albummet her er det en fornøjelse at følge med.”
  ( * * * * * )
  BT

  ”Dragende skønhed og fintmærkende melankolsk desperation.”
  ( * * * * )
  Jyllands-Posten

  “Elegi for eros: Smukt og unikt.”
  Politiken

  “Ekstremt nærværende.”
  Information

   
  Da albummet i oktober udkom i Tyskland, Østrig og Schweiz, var også de europæiske anmeldere begejstrede for pladen. Udgivelsen blev fulgt op af en række Hall-features i flere af Tysklands større medier, bl.a. et større interview i Orkus Magazine (et af de tre største tyske musikmagasiner), der også satte videoen ”Muted Cries” i rotation på bladets tv-kanal.

  Martin Hall har tidligere fået udsendt flere af sine plader på det tyske marked. I 80’erne blev både Relief og Cutting Through tildelt stor opmærksomhed i landet, og i 1997 blev Random Hold udgivet af det tyske label Public Propaganda med efterfølgende ekstremt positive anmeldelser. I 2006 modtog Facsimile ligeledes flere strålende anmeldelser i landet.

  En kort oversigt over nogle af de internationale anmeldelser af Phasewide, Exit Signs byder bl.a. på følgende udsagn:
   


  “One of the most important records of 2013. Outstanding.”
  ( 5 / 5 )
  Nowamuzyka (polsk musiksite)

  ”To bow before such an artist is a duty, to enjoy his art a pleasure not to be denied.”
  ( 8 / 10 )
  Darkroom Magazine (italiensk musiksite)

  “Intoxicating … be sure to check it out.”
  Orkus Magazine (en af de tre største tyske musikmagasiner)

  ”Dark and hypnotic: Hall understands the award of forging strong tension.”
  ( 12 / 15 )
  Musik Reviews (tysk site for uafhængig musik)

  “A very positive surprise … impressive.”
  ( 11 / 15 )
  Baby Blaue (tysk site for uafhængig musik)

  “A quiet, thoughtful and spherical album.”
  ( 7 / 10 )
  Der Hörspiegel (tysk site for alternativ musik)

  Phasewide, Exit Signs allows deep insights into what a brilliant artist Hall is.”
  Alternativ Musik (tysk site for uafhængig musik)

  “A rousing album.”
  Music Scan (tysk musiksite)

  “A poignant, but obscure experimental album that comes in a kind of cabaret format making it more accessible.”
  ( 6 / 7 )
  Side-Line Music Magazine (belgisk musiksite)

   
  Phasewide, Exit Signs kan bedst beskrives som en slags musikalsk logbog. Pladens materiale er indspillet i en række forskellige storbyer (bl.a. Montreal, London og Bruxelles m.fl.), og på albummet samarbejder Hall med flere nye sparringspartnere – bl.a. den græsk-engelske pianist Othon Mataragas, der nok er bedst kendt for sit arbejde med Marc Almond, Current 93 og nu afdøde Peter Christopherson fra Coil og Throbbing Gristle. Af danske gæster kan nævnes pianisten Linus Carlsen og The Funeral Tag Brass Band. Også velkendte Hall-samarbejdspartnere som Christian Skeel, Johnny Stage og The Vista Dome Ensemble medvirker på indspilningerne.

  I forbindelse med udgivelsen af pladen blev Martin Hall i november 2013 indstillet til to af årets GAFFA-priser, hhv. i kategorierne “årets danske album” og “årets danske mandlige kunstner”. I december kårede det polske site Nowamuzyka Phasewide, Exit Signs til at være årets album (på top 10 finder man navne som f.eks. Flaming Lips og Mazzy Star).