NYHEDER 2017


ÅRETS BEDSTE SELVBIOGRAFI (10-11-2017)

I forbindelse med Bogforum 2017 har værten på DRK’s ugentlige bogprogram Vild med bøger, Flemming Møldrup, givet DR sit bud på årets bedste selvbiografier. Nr. 1 på hans liste er Martin Halls 1971-1985.

Du kan se den fulde liste samt læse hans begrundelser her.


UDDRAG AF ANMELDELSER AF ‘1971–1985’

“Martin Hall skriver prunkløst, smukt, ofte klogt og tit befriende morsomt om sine unge dage.”
( * * * * )
Politiken

“Hall brillerer i skildringen af halvfjerdsernes ramponerede København … et skarpt og observant snapshot af en by, der ikke længere er.”
( * * * * )
Berlingske

“Afsindigt skarp … Martin Halls evne til at reflektere og formidle sin forståelse er beundringsværdig.”
( * * * * )
GAFFA

”Martin Hall har stil, og med den her bog kommer han også tæt på et stof og en smerte i fremstillingen af sin unge karrieres kuldslåede bagside med selvmord, stoffer og kronisk rastløshed.”
Weekendavisen

”Multikunstneren Martin Hall fortæller charmerende om sine unge, vilde år.”
Jyllands-Posten

”Indsigtsfuld og morsom.”
Fyens Stiftstidende

“Smukt skrevet, dybt personlig, vildt underholdende og ikke mindst troværdigt reflekterende.”
Bogbobler

”Et klart must read … svinger fængende mellem nøgtern observation og eftertænksom refleksion.”
Modspor

”Nålespidst vid … bogen fænger, og man bliver rørt, når man træder ind i dens mange rum.”
Radio24Syv


NYT BOKSSÆT: ‘HALL CRONHAMMAR INDEX’ (05-10-2017)

Tirsdag den 10. oktober udkommer bog- og dobbelt-lp-bokssættet Hall Cronhammar Index i 300 nummererede og signerede eksemplarer på Nordsø Records. Bokssættet indeholder to vinylplader, der har en samlet spilletid på lidt over halvanden times musik, samt en 48-siders bog i lp-format. Bogen indeholder ud over et omfattende billedmateriale også et længere essay om de to kunstneres mangeårige samarbejde.

Pladerne og bogen er omsluttet af en massiv hardback-lærredsramme, der ligger i en separat boks, som yderligere indeholder et sæt af Ingvar Cronhammars nydesignede spisebestik ”Hansha” i metal med kunstnernes navne indgraveret (bestikket er ikke i detailhandlen og kan således kun erhverves som del af bokssættet). Denne udgave bærer de fortløbende numre fra #001 til #300 og koster 1.499 kr.

Herudover udgives også en standardudgave, der “kun” indeholder de to vinylplader samt bogen i hardback-lærredsrammen. Prisen for denne udgave er 600 kr. og bærer de fortløbende numre fra #301 til #491.

Begge udgaver kan købes og bestilles på sitet Nordsø Records, så længe lager haves. Musikken er analogt baseret, og der følger ingen digitale download-koder med ved købet af udgivelsen. Du kan bestille produkterne via Nordsø Records’ salgshjemmeside:

Hver pladeside indeholder en nyediteret udgave af musikken til de i alt fire bærende samarbejder, Hall har haft med Cronhammar i perioden 2001–2017:

Side 1: Elia (23.14)
Side 2: Racing Cars (24.35)
Side 3: H (24.00)
Side 4: Design (19.47)

Første gang de to kunstnere arbejdede sammen, var i forbindelse med indvielsen af Elia-stålkuplen uden for Herning i 2001. Anden gang foregik det i forbindelse med ARoS-udstillingen Racing Cars i 2006. I 2015 nåede deres samarbejde sin foreløbige kulmination med den underjordiske installation H i Cisternerne, en bedrift der blev set af næsten 100.000 mennesker og modtog stor ros fra både anmeldere og publikum.

Det er i forbindelse med den nyåbnede, retrospektive udstilling Ingvar Cronhammar – Design på HEART (Herning Museum of Contemporary Art), at Martin Hall har skrevet og indspillet det sidste stykke musik på det nye bokssæt, Design.

Albummet vil blive gjort digitalt tilgængeligt tirsdag den 31. oktober.


Formelt set blev bokssættet allerede fredag den 8. september gjort tilgængelig i en begrænset antal eksemplarer, der blev stillet til rådighed for gæsterne på HEART på dagen for åbningen af den nye udstilling. De resterende sæt bliver produceret, signeret og pakket, så de er klar til udgivelse den 10. oktober.


ANMELDELSER AF ‘1971-1985’ (04-10-2017)

Modtagelsen af Martin Halls nye bog 1971-1985 har været meget positiv. Et kort udpluk af foreløbige anmeldelser lyder bl.a.:

Politiken: “Martin Hall skriver prunkløst, smukt, ofte klogt og tit befriende morsomt om sine unge dage.” ( * * * * )
Berlingske: “Hall brillerer i skildringen af halvfjerdsernes ramponerede København … et skarpt og observant snapshot af en by, der ikke længere er.” ( * * * * )
Bogbobler: “Smukt skrevet, dybt personlig, vildt underholdende og ikke mindst troværdigt reflekterende.”
Weekendavisen: ”Martin Hall har stil, og med den her bog kommer han også tæt på et stof og en smerte i fremstillingen af sin unge karrieres kuldslåede bagside med selvmord, stoffer og kronisk rastløshed.”
Jyllands-Posten: ”Multikunstneren Martin Hall fortæller charmerende om sine unge, vilde år.”
Fyens Stiftstidende: ”Indsigtsfuld og morsom.”
Radio24Syv: ”Nålespidst vid … bogen fænger, og man bliver rørt, når man træder ind i dens mange rum.”
P1: ”Tilbage står billedet af en alsidig, kompromisløs og altid søgende kunstner”
DBC: ”Rigtig godt skrevet med en charmerende, let disharmoni mellem vilde sprogblomster og tør selvironi.”

Under overskriften En tidsrejse gennem generationer og relationer møder Martin Hall tirsdag den 10. oktober kl. 19.00 forfatteren Kirsten Thorup i Tranquebar, den store boghandel og café i Borgergade, København. Lørdag den 11. november kl. 14.30 optræder han også på Bogforum (Rød Scene) i Bella Center, hvor han interviews af Morten Lindberg (a.k.a. Master Fatman).

Du kan danne dig et fuldt overblik over de mange features og interviews, der fulgte i kølvandet på bogudgivelsen her.


HALL PÅ BOGFORUM DEN 11. NOVEMBER (03-10-2017)

Lørdag den 11. november kl. 14.30 er Martin Hall at finde på Bogforum (Rød Scene) i Bella Center, hvor han bliver interviewet af Morten Lindberg (a.k.a. Master Fatman). Baggrunden for samtalen er Halls aktuelle bog 1971-1985.

I forbindelse med udgivelsen havde Lindberg i øvrigt inviteret Hall ind som gæst i sit radioprogram Croque Monsieur på Radio24Syv. Du kan høre udsendelsen her:


MARTIN HALL MØDER KIRSTEN THORUP (02-10-2017)

Under overskriften ”En tidsrejse gennem generationer og relationer” møder Martin Hall tirsdag den 10. oktober kl. 19.00 forfatteren Kirsten Thorup i Tranquebar, den store boghandel og café i Borgergade, København.

Med udgangspunkt i Halls nye bog 1971-1985 og med paralleller til Thorups seneste roman Erindring om kærligheden vil de to forfattere gennem aftenens samtale forsøge at indkredse nogle af de mange spørgsmål, begge bøger rummer – bl.a. forholdet mellem forældre og deres børn og 70’ernes stadig indflydelsesrige begrebsverden.

Du kan købe billetter á 50,- kr. gennem www.billetto.dk eller ved indgangen på aftenen.


HALL I SØNDAGSKLASSIKEREN PÅ P2 (01-10-2017)

Søndag den 1. oktober kl. 15.03 er Martin Hall gæst i P2’s Søndagsklassikeren, der denne gang handler om Brahms – nærmere bestemt hans Strygekvartet nr. 3, op. 67..

Ud over programmets faste vært Frank Jensen består dagens gæstepanel af Martin Hall, sopranen Camilla Toldi Bugge og den klassiske guitarist Peter Oldrup). Du kan høre programmet her:

 

 


NYE INTERVIEWS OG FEATURES (02-09-2017)

Forhåndsinteressen for Martin Halls nye bog 1971-1985 har været stor, og de foreløbige anmeldelser og omtale af bogen tegner godt. På udgivelsesdagen fik en pakket Politikens Boghal en kort introduktion til bogen, da Hall og litteraturredaktør David Jacobsen Turner mødtes, og følgende omtale og features er nu tilgængelige digitalt:

Ugen efter udgivelsen gik 1971–1985 bl.a. top 10 på Bog & Idé-kædens bestsellerliste (Danmarks største boghandlerkæde).

Tirsdag den 10. oktober kl. 19.00 møder han forfatteren Kirsten Thorup i Tranquebar til en samtale om parallellerne mellem deres to aktuelle bøger, og lørdag den 11. november kl. 14.30 optræder han på Bogforum (Rød Scene) i Bella Center, hvor han interviews af Morten Lindberg (a.k.a. Master Fatman).


UDDRAG AF ANMELDELSER

“Martin Hall skriver prunkløst, smukt, ofte klogt og tit befriende morsomt om sine unge dage.”
( * * * * )
Politiken

“Hall brillerer i skildringen af halvfjerdsernes ramponerede København … et skarpt og observant snapshot af en by, der ikke længere er.”
( * * * * )
Berlingske

”Martin Hall har stil, og med den her bog kommer han også tæt på et stof og en smerte i fremstillingen af sin unge karrieres kuldslåede bagside med selvmord, stoffer og kronisk rastløshed.”
Weekendavisen

”Multikunstneren Martin Hall fortæller charmerende om sine unge, vilde år.”
Jyllands-Posten

”Indsigtsfuld og morsom.”
Fyens Stiftstidende

“Smukt skrevet, dybt personlig, vildt underholdende og ikke mindst troværdigt reflekterende.”
Bogbobler

”Nålespidst vid … bogen fænger, og man bliver rørt, når man træder ind i dens mange rum.”
Radio24Syv


NY MARTIN HALL-BOG UDE 17. AUGUST (01-08-2017)

Torsdag den 17. august udkommer Martin Halls længe ventede bog 1971–1985, hans første i fem år. Udgivelsen er en selvbiografisk skildring af hans formative år som dreng og ung mand.

Bogen udgives af Tiderne Skifter, og forlaget skriver følgende om den som bagsidetekst:

”Fra 70’ernes hårdt rastede sorthvide fotos til 80’er-dekadencens polaroidbilleder, fra glamrock til punk og fra Madame Arthur til Rockmaskinen – i 1971-1985 fortæller Martin Hall om rejsen fra Francos Spanien, hvor han kortvarigt boede som dreng, til de tidlige ungdomsår med Vesterbrogades pornobiografer som nærmeste kulisse.

Hvor Halls opvækst i 70’erne var præget af rodløshed, forældrenes lettere hasarderede levemåde samt tidens alkoholkultur, seksualitet og politiske klima, bliver 80’erne både dramatiske og tragiske – en periode kendetegnet ved vildskab, afmagt, håb og stor risikovillighed i et spraglet og ramponeret København.

I en nutid, hvor alle gerne vil være unikke, om end helst på samme måde som alle andre, er dette fortællingen om den mest umulige af alle kunstarter – det at blive sig selv.”

Bogen er på 248 sider og har en vejledende udsalgspris på 249,95 kr. Den udgives med støtte fra Statens Kunstfond.

Et første udkast til bogen lå allerede klar i sommeren 2016, hvor Hall var blevet tilbudt kontrakt af People’s Press. Kort inden udgivelsen valgte han dog af personlige årsager at trække bogen tilbage.

Den nye, endelige udgave af 1971–1985, der udkommer på Tiderne Skifter, er en revideret og udvidet version af det oprindelige manuskript.


HALL I POLITIKENS BOGHAL 17. AUGUST (01-08-2017)

På udgivelsesdagen for Martin Halls længe ventede bog 1971–1985, en selvbiografisk skildring af hans formative år som dreng og ung mand, besøger Hall Politikens Boghal.

Torsdag den 17. august mellem kl. 17.00 og 18.00 er der præsentation af bogen på stedet, og i den anledning vil der bl.a. finde et kort interview mellem ham og litteraturredaktør på Jyllands-Posten David Jacobsen Turner sted.

Der er gratis adgang. Du skulle ifølge planen også kunne få bogen signeret ved samme lejlighed.

Du kan læse mere om bogen her.


HALL INDSPILLER NY CRONHAMMAR-MUSIK (26-07-2017)

I forbindelse med den retrospektive udstilling Ingvar Cronhammar – Design på HEART (Herning Museum of Contemporary Art), der åbner den 9. september 2017, har Martin Hall skrevet og indspillet et nyt stykke installationsmusik til et af udstillingens rum.

Museet skriver følgende om den kommende begivenhed:

”Udstillingen Ingvar Cronhammar – Design fokuserer på feltet mellem design, arkitektur og kunst ved at vise en række af Cronhammars nytænkninger af brugsgenstande som bestik og lamper vist sammen med en række installationer og arkitekturmodeller. Udstillingen vil således føre den besøgende gennem et udvalg af Cronhammars mest alsidige designs og værker, udvalgt og kurateret i et tæt samarbejde mellem kunstneren og HEARTs overinspektør Michael Bank Christoffersen.”

Martin Hall og Ingvar Cronhammar har ad flere omgange arbejdet sammen før – først i forbindelse med Elia-skulpturen i 2001, siden hen i forbindelse med ARoS-udstillingen Racing Cars i 2006 og senest i forbindelse med den store succes med H i Cisternerne i 2015. Der arbejdes sideløbende med den kommende udstilling på en samlet udgivelse af den musik, Hall har gennem årene har skrevet til Cronhammar.

Du kan finde mere information om den kommende udstilling på HEART‘s hjemmeside.

Et af de aktuelle design på den kommende udstilling er Cronhammars nye bestik- og tallerkensæt, et design som restaurantkæden A Hereford Beefstouw netop har lanceret. Bestikket har fået navnet Hansha, der betyder ”refleksion” på japansk. Kniven ligner et mix af en skalpel og en sav, mens gaflen, der er noget spinklere, sender tankerne i retning en pincet eller et par asiatiske spisepinde.

Pressefoto gengivet med tilladelse fra Mingo Photo.


‘RANDOM HOLD’ #14 PÅ HITLISTEN (05-05-2017)

I ugen efter sin vinyl-genudgivelse i forbindelse med Record Store Day (lørdag den 22. april) går Random Hold ind på den danske hitliste som #14.

For den fulde Top 40 se venligst følgende link: Official Top 40.

Du kan bestille albummet her.


‘RANDOM HOLD’ 2017 VINYL-UDGIVELSE (14-03-2017)

I forbindelse med Record Store Day 2017 lørdag den 22. april udsendes Martin Halls Random Hold-album for første gang som vinylplade. Albummet er i den forbindelse blevet remastered af pladens oprindelige producer, Thomas Li. Vinyludgaven af albummet vil også indeholde download-koder, ligesom pladen vil være tilgængelig via digitale platforme som Spotify og iTunes.

Random Hold blev ved sin oprindelige udgivelse i 1996 udråbt som Halls på det tidspunkt vigtigste plade. Herhjemme er der bl.a. blevet skrevet følgende:

Politiken: “Grandios og smukt støvet: Den hermetiske Halls mest lydefri popværk.” (*****)
Information: ”Forbandet godt udspil fra Martin Hall.”
Berlingske: “Martin Hall har sjældent virket så præcis, afklaret og fokuseret som med sin seneste udgivelse.”
Undertoner: ”Et kompromisløst og nøgent udtryk, intime og nærværende leveringer.” (*****)
Nat & Dag: ”Uden tvivl Martin Halls bedste plade til dato. Et lille vidunder.” (*****)
Zoo Magazine: ”Martin Halls kunstneriske højdepunkt.”


Gennem årene har pladen vundet flere og flere internationale lyttere. Allerede i forbindelse med sin europæiske udgivelse i slut-90’erne modtog pladen dog masser af ros. I sin tid var det især den gotiske og elektroniske scene, der tog Random Hold til sig, men albummet har efterfølgende fået et mere varieret publikum i lande som Tyskland, Italien og Polen.

Gothic: “Die perfekte Musik.”
Orkus: “Das ist Kunst!”
Zillo: “Dänemarks Vorzeige Multimedia-Künstler vor Durchbruch in Deutschland.”

I marts 2017 udsendte det polske indieband Hidden by Ivy en coverudgave af en af pladens oprindelige singler, nummeret ”Another Heart Laid Bare”.


Du kan bestille udgivelsen her:

BESTIL ”RANDOM HOLD” VINYL-LP (inkl. download-koder)


HALL PÅ KØBENHAVNS HOVEDBIBLIOTEK (14-03-2017)

I forbindelse med genudgivelsen af Random Hold-albummet (Record Store Day 2017) afholder Københavns Hovedbibliotek torsdag den 20. april kl. 19.00 en aften om pladen. Her kan du opleve Martin Hall i samtale med P6 Beats Anders Bøtter om indspilningerne, perioden og den efterfølgende historie.

Selvom vinyludgaven først udkommer to dage senere, kan du både købe pladen og få den signeret i forbindelse med arrangementet.

Læs mere om aftenen her:


POLSK BAND INDSPILLER HALL-SANG (14-03-2017)

Det polske indie-band Hidden by Ivy udsender fredag den 24. marts albummet Beyond, hvorpå de har indspillet en coverudgave af Martin Hall-nummeret Another Heart Laid Bare. Sangen stammer oprindeligt fra Halls eget Random Hold-album, en plade der i sin tid udkom i februar 1996 og genudgives i en remastered vinyludgave i april 2017.

Hidden by Ivy består af Rafal Tomaszczuk (vokal) samt Andrzej Turaj (instrumentalist). Bandet stammer fra Warszawa og har tidligere udgivet to album.

Du kan høre bandets nye udgave af nummeret her.

Læs eventuelt mere om den aktuelle 2017-genudgivelse af Martin Halls Random Hold-album her:


MARTIN HALL PÅ BANDCAMP (02-01-2017)

Stream og lyt gratis til en lang række Martin Hall-soloalbum og relaterede sideprojekter på Bandcamp. Titlerne er tilgængelige som både fysiske og digitale album. Køber du en cd- eller lp-udgave af en af titlerne, får du automatisk pladen som download.

På Bandcamp kan du også kan købe downloads i FLAC-format (lydfiler i højere kvalitet end mp3-standarden).

 

 

Du kan benytte Visa, Mastercard og flere andre kreditkort på siden, ligesom der selvfølgelig også er mulighed for at betale via PayPal.

Et udvalg af MH’s bøger er ligeledes tilgængelige på siden (under merchandise-sektionen).

Bandcamp quadrat