NYHEDER 2006


HALL MED PÅ NY EFTERKLANG VINYLPLADE (20-12-2006 12:13:37)

Efterklang, der til næste år barsler med nyt album og en kommende ep-forløber til marts, har netop udgivet den énsidede (ikke at forveksle med ensidige!) One-Sided LP på det amerikanske label Burnt Toast Vinyl, hvor MH medvirker på nummeret ”Tu Es Mon Image” fra Facsimile-pladen. De to andre titler er ”Falling Post” og ”God Vind, Kaptajn!”.

Pladen består som sagt kun af én sides musik. Den anden side på vinylpladen er et grafisk motiv lavet af Nan Na Hvass (det er også hende, der har taget forsidebilledet).

Du kan bestille pladen via ovenstående link eller købe den i butikker som Sort Kaffe og Vinyl i Skydebanegade samt Sound Station og Mint Records, der begge ligger på Gammel Kongevej. Og Sacre Coeur der ligger i Valdemarsgade.

Udsalgsprisen er 5£ på nettet plus porto og et sted mellem 80 og 100 kr. i butikkerne (udgivelsesdato den 20. december).


HALL OG DEN NYE PROUST-OVERSÆTTELSE (02-11-2006 18:34:53)

I forbindelse med udgivelsen af bind 2 af Marcel Proust’s episke roman På Sporet Af Den Tabte Tid har MH fået det ærefulde hverv at læse op af selv samme dugfriske nyoversættelse i forbindelse med Bogmessen til november. Oplæsningen vil foregå fredag d. 17. november kl. 18.00 på Fri Scene på 1. sal.

Det nyoversatte bind 2 af værket har fået titlen I Skyggen Af Unge Piger I Blomst, hvilket man vel må sige klinger meget passende, når det drejer sig om en romantiker af Halls kaliber. Faktisk kommenterer MH selv den gamle oversættelses lidt pudsige natur i sin egen bog:

”Stedet var proppet med liflige teenagesager, det var det rene rosenflor af purunge piger, som den dér besynderlige Proust-oversættelse lød …” (’Den Sidste Romantiker’, bind 1, side 103)


BALLET MÉCANIQUE GÅR TOP 30 (13-10-2006 14:11:29)

24 år efter den oprindeligt planlagte sidste single-udgivelse med Ballet Mécanique, går gruppens Intellectual Self-Mutilation 7”-single nu meget overraskende ind som #26 på den officielle danske single-hitliste (fredag den 13. oktober).

Single-udgivelsen blev i sin tid droppet pga. økonomiske problemer, men blev i sidste uge udgivet af Nat Inc Productions (læs mere længere ned ad siden). Den ligger dermed foran navne som Madonna, Pet Shop Boys og Robbie Williams.


HALL-KONCERT I GLYPTOTEKET DEN 24. OKTOBER (12-09-2006 12:24:03)

Tirsdag den 24. oktober spiller Martin Hall i Glyptoteket i forbindelse med Danmarks Radio og ROSA’s Trax 2006-kampagne, ligesom han lørdag den 4. november også deltager ved den store Trax-gallakoncert med DR’s Big Band på Værket i Randers. Disse to koncerter bliver de foreløbige sidste optrædener med MH inden en længere live-pause.

Koncerten i Glyptoteket bliver en meget kompleks koncert, idet den – ud over Hall selv – kommer til at indeholde bidrag fra 17 musikere. Under ca. halvdelen af koncerten vil MH blive akkompagneret af Storstrøms Kammerensemble, hvorimod han i koncertens indledende og afsluttende del bl.a. spiller sammen med den danske trompetist Palle Mikkelborg. Ud over disse navne vil man også finde (i Hall-sammenhænge) mere velkendte navne som Thomas Li (treatments) og Johnny Stage (guitar) samt Helianne Blais (violin), Ida Bach Jensen (kontrabas), Karin Dalsgaard (cello), Sara Indrio (percussion) og Dan Hemmer (orgel).

Storstrøms Kammerensemble består af følgende musikere: Svend Melbye (fløjte), Jolson Oshiro (klarinet), Gunnar Eckhoff (fagot), Paul Terracini (trompet), Mette Franck (harpe), Jakob West (klaver), Søren Elbæk (violin), Piotr Zelazny (bratsch) samt Katarina Bundgaard (cello). Arrangørerne af de numre, Hall spiller med dette ensemble, er Simon Christensen, Svend Hvidtfelt Nielsen og Carsten Bo Eriksen.

Koncerten optages af Danmarks Radio, hvorfra der sendes en times uddrag på P3 søndag den 29. oktober fra kl. 23.03 til 24.00.

Billetter til koncerterne kan købes via Gaffa eller direkte fra Glyptoteket. Der vil også være mulighed for at købe eventuelt overskydende billetter i døren. Du kan læse mere om arrangementet på ROSA’s hjemmeside.

Ved galla-koncerten i Randers optræder mezzosopranen Andrea Pellegrini som gæst i et enkelt nummer i løbet af Hall’s afdeling.


BALLET MÉCANIQUE SPECIAL EDITION-CD (15-08-2006 12:32:41)

Mandag den 11. september udsender BMG-Sony langt om længe Ballet Mécanique’s debut-album The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation som cd i forbindelse med pladens 25-års-jubilæum. Albummet repræsenterer en milepæl i nyere dansk rockhistorie og er bl.a. at finde på listen over dansk rocks 50 vigtigste plader i Politikens Rockleksikon.

Den re-mastererede special edition vil ud over hovedværket selv også indeholde en bonus-cd med aldrig før udgivet materiale, bl.a. en 30-minutters koncert fra ’Fesival Of Fools’-afslutningen i Rømersgade i 1981 samt den aldrig tidligere udgivne Ballet Mécanique-studieindspilning, Intellectual Self-Mutilation. Genudgivelsen vil ligeledes indeholde en omfattende booklet med et essay om gruppen samt sjældne billeder fra perioden.

Du kan læse meget mere om udgivelsen under diskografi-opslaget på hjemmesiden eller ved at klikke på albumtitlen længere oppe i artiklen. Her finder du også teksterne til pladen. Du kan også læse den nye GAFFA-artikel om udgivelsen.

Vi lader i denne omgang 80’er-ikonet Michael Strunge få det sidste ord, da han i sin anmeldelse af pladen i Sidegaden i oktober 1981 skrev: ”Denne musik lever også om hundrede år.”


BEFORE-CD MED MARTIN HALL-MEDVIRKEN (15-08-2006 12:00:56)

I forbindelse med genudgivelsen af Ballet Mécanique-albummet kan vi også lige gøre opmærksom på, at Before-klassikeren A Wish Of Life ligeledes er blevet genudgivet som cd med en del bonus-materiale for nyligt – bl.a. gruppens to singler samt tre live-numre med den oprindelige besætning, hvor Hall spillede guitar. MH spiller også violin på singlen ‘Sister Culture’.

Du kan købe pladen via Karma Music, og du kan læse meget mere om den under opslaget i diskografien (klik på albumtitlen i det forrige afsnit).


BALLET MÉCANIQUE (15-05-2006 17:19:13)

Til september har Ballet Mécanique’s debut-album The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation 25-års jubilæum, og i den anledning genudgiver Sony-BMG langt om længe værket som cd. Albummet repræsenterer en milepæl i nyere dansk rockhistorie og er bl.a. at finde på listen over dansk rocks 50 vigtigste plader i Politikens Rockleksikon.

Ud over at blive re-mastered vil 25-års jubilæums-udgaven af pladen også indeholde en bonus-cd med aldrig før udgivet materiale, bl.a. en 30-minutters koncert fra ’Fesival Of Fools’-afslutningen i Rømersgade i 1981 samt et aldrig tidligere udgivet Ballet Mécanique-nummer, Intellectual Self-Mutilation. Dette nummer var oprindeligt planlagt til at skulle udkomme som 7”-single på eget forlag i forbindelse med gruppens opløsning i efteråret 1982, hvilket af økonomiske årsager dog aldrig blev til noget. Genudgivelsen vil ligeledes indeholde en omfattende booklet med et essay om gruppen samt sjældne billeder fra perioden.

Ballet Mécanique blev som sagt allerede opløst i oktober 1982, men nåede inden da at profilere sig som det muligvis mest radikale nye danske band nogensinde. Ud over at gøre brug af både film, dias og dansere på scenen under deres koncerter understregede de med udgivelsen af hovedværket ’The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation’, at der her var tale om ”en ny lyd, en ny tid” … noget som ingen på det tidspunkt var et sekund i tvivl om, og som den kommende genudgivelse kun understreger betydningen af. Som Michael Strunge skrev i Sidegaden i sin anmeldelse af pladen i oktober 1981: ”Denne musik lever også om hundrede år.”

Jubilæumsudgaven udsendes den 11.september 2006. Hvis du har lyst til at finde ud af mere om gruppen inden da, kan du f.eks. læse Martin Halls egne kommentarer til Ballet Mécanique’s 3-årige virke i Martin Kongstads interview med ham i bogen Dengang i 80’erne fra 2003 her: Alvoren klædte den tid godt.


VELOVERSTÅEDE KONCERTER (20-03-2006 11:41:03)

Et fyldt Århus Teater oplevede søndag den 19. marts en MH i fin form. Sammen med sit store band spillede holdet sig til en flot 5-stjerners live-anmeldelse i Gaffa. Du kan læse hele anmeldelsen på Gaffa. Også Jyllands-Posten gav koncerten en fremragende anmeldelse med underskriften: “I en på én gang smuk, støjende og visuelt overlegen koncert beviste den spektakulære sanger Martin Hall, at Århus Teater er et fremragende spillested!”

Fredag den 24. marts spillede Hall i et ligeledes fyldt Store Vega, en koncert der bl.a. blev anmeldt under overskriften “Lille spejl på væggen dér” – med underteksten “hvem er den mest originale popkunstner i landet her? Martin Hall er et godt bud” i JP København den 26. marts.

På Gaffa-sitet kan du i øvrigt også læse et nyt interview med samme herre ved at klikke her.


MASSER AF STJERNER TIL ‘FACSIMILE’ (24-02-2006 13:31:23)

Martin Halls nye album Facsimile har modtaget en række mildest talt fantastiske anmeldelser. Vi bringer her en række korte uddrag og forsøger løbende at opdatere med klip fra nye anmeldelser, som de dukker op.

Gaffa: “Samlet set en utrolig veloplagt Martin Hall, der virker mere end almindelig skarp.” (5/6)
Citadel: “Efter en pladepause på næsten syv år er Halls konstante rumsteren i horisonten blevet herligt nærværende.” (4/6)
Gear: “En kraftpræstation: Hall er blevet Hel.” (5/6)
Ekstra Bladet: “Perfektionisten Martin Hall understreger endnu en gang sit enestående talent med ‘Facsimile’.” (5/6)
Fyens Stiftstidende: “10 dybt personlige sange.” (4/6)
Berlingske Tidende: “Musikalsk dramaturgi i sort/hvid. Sart er udtrykket, fint og ganske dragende.” (4/6)
Musik.dk: “Martin Halls første soloalbum i syv år er en smuk og klangfyldt oplevelse.” (5/6)
Soundvenue: “Dekadente og desinficerede klaver-kompositioner, indspillet med lyddæmper og med en skrøbelighed som krystalglas, der enkelte gange eksploderer som nitroglycerin i melodramaer af melodi.” (4/6)
MetroXpress: “En følsom orkestral helhed.”
(4/6)
Information: “En sikkert doseret passion, en stiliseret henførelse.”
Diskant.dk: “Et minimalistisk mesterværk.” (10/10)
Grenzwellen: “’Facsimile’ ist ein Meisterwerk.”

Dr.dk/musik/rock: “Martin Halls første nyindspillede solo-album i 7 år er en æstetisk nydelse og et kunstnerisk højdepunkt … hans måske mest formfuldendte udgivelse i 25 år.”
Weekendavisen: “’Facsimile’ – der virker som en slags kunstnerisk statusopgørelse – er en renholdt rune over seriøse refleksioner, der er levet liv bag, og stemmen for lov til at stå i al sin præcision og udsøgte pragt, som ranke søjler og høje buespænd i den rockkirke, som er Martin Halls eget værk.”
Politiken: “En musik, der lyder som en drøm og som dryppende istapper i glemte haver, som åbner en port til en anden verden, der er Martin Halls.” (4/6)
Geiger: “Manden er i en klasse for sig.”

Du kan læse mere fyldige uddrag af anmeldelserne under Facsimile i diskografien. Du kan også læse de fulde anmeldelser fra hhv. Gaffa, Citadel, musik.dk, Soundvenue, diskant.dk, dr.dk/musik og Politiken under disse links.


HALL-KONCERTER I ÅRHUS OG KØBENHAVN (10-01-2006 12:15:19)

Søndag den 19. marts kl. 20.00 optræder MH med sit nye store ensemble på Århus Teaters smukke gamle scene. Dørene åbnes kl 19.00, og billetter kan rekvireres fra www.billetnet.dk (tlf. 7015 6565).

Fredag den 24. Marts kl. 20.00 spiller Hall med samme hold i Store Vega, hans første koncert i København siden marts 1999. Her åbner dørene ligeledes kl 19.00. Billetsalget til denne koncert finder sted via www.billetlugen.dk (tlf. 70 263 267) samt alle Fona-butikker. Support ved koncerten bliver det danske band Green Pitch, der udgav en af sidste års bedste plader, debut-albummet ‘Ace Of Hearts’.

Der skal gøres opmærksom på, at begge arrangementer er med siddepladser, hvorfor billetantallet er begrænset. Der meldes allerede om mange solgte billetter begge steder. De to koncerter vil forblive enkeltstående begivenheder, og vanen tro har MH ingen ønsker om at turnere herefter.

På scenen bakkes Hall op af:

  Johnny Stage: Guitar, keyboards og sitar.
  Ida Bach Jensen: Kontrabas.
  Emil Jørgensen: Trommer, vibrafon og percussion.
  Helianne Blais: Violin og keyboards.
  Jan Stokholte: Flygel, keyboards og flügelhorn.
  Gry Vester-Andersen: Cello.
  Thomas Li: Treatments.

Filmselskabet Park Film, der stod bag sidste års meget roste film ‘Between A Tear And A Smile’ om Montmartre, indspiller i øvrigt begge koncerter med henblik på en senere film- og DVD-produktion om Hall.


NYT MARTIN HALL-ALBUM UDE DEN 13. FEBRUAR (02-01-2006 17:04:25)

Martin Hall udgiver mandag den 13. februar sit første solo-album som solist i syv år, cd’en Facsimile. Pladen indeholder ti nye numre og udgives med en bonus-dvd, en visuel kulisse til albummets samlede forløb.

Efter i årevis at have undsagt sig rollen som sanger og selvbiografisk sangskriver er Hall dermed endeligt tilbage ved sit udgangspunkt som kunstner og det endda med en række sange, der tangerer nogle af karrierens mest personlige. Albummets flot orkestrerede helhed spænder fra det sagte til det både storladne og dramatiske, og musikalsk er der adskillige overraskelser i vente undervejs.

Blandt gæsterne på pladen findes bl.a. Efterklang, der har produceret albummets sidste nummer, ”Tu Es Mon Image” (et nummer som Biljana Stojkoska fra Amber også medvirker på). Ellers er de gennemgående musikere på indspilningerne Hall selv, Johnny Stage og kontrabassisten Ida Bach Jensen. Pladens trommeslager er Kenni Andy fra Baal, og orkestersekvenserne er indspillet med The Vista Dome Ensemble, som MH tidligere har arbejdet med, bl.a. på hans lydspor til Kameliadamen.

Dvd’en er lavet af den danske fotograf mm. hansen-hansen.com, der også står for pladens generelle billedmateriale. Det grafiske design står Kenneth Schultz for, og udgivelsen distribueres af A:larm.