NYHEDER 2008


HALL OM DEN MEST MÆRKELIGE MUSIK PÅ P2’S ‘LYT TIL NYT’ (29-12-2008 19:51:43)

Martin Hall blev af P2’s Lyt Til Nyt bedt om at udpege det mest mærkelige stykke musik, han nogensinde har hørt. Det er selvfølgelig et umuligt valg at blive stillet over for, men tvunget til at tage en afgørelse valgte MH ‘Visage’ af den italienske komponist Luciano Berio.

Hør interviewet med Hall omkring begrundelsen på P2-sitet: Den mest mærkelige musik.


HALL PÅ STATENS MUSEUM FOR KUNST LØRDAG D. 6. DECEMBER (17-11-2008 19:57:23)

I anledning af udgivelsen af Vægtløs Mand Under Truende Sky læser Martin Hall op på Statens Museum For Kunst lørdag den 6. december kl. 15.00. Der vil være gratis entré til arrangementet. Forløbet vil blive understøttet af nykomponeret musik.

Vi bringer i den anledning et kort uddrag fra den kommende bog:

“Min specialitet? En vulgær, endeløs tristesse. Mit blik? På én gang tomt og smerteligt. Min stil? Kys som bilsammenstød, sex som drabsforsøg. Min natur? En luftig, hvid kokosmel drysset over lyserøde skumfiduser.”


NY BOG 2. DECEMBER: ‘VÆGTLØS MAND UNDER TRUENDE SKY’ (23-10-2008 10:25:33)

Tirsdag den 2. december udgiver forlaget Lindhardt og Ringhof Vægtløs Mand Under Truende Sky, Martin Halls dagbogsnotater skrevet i forbindelse med hans rolle som dommer i DR1’s store tv-konkurrence Talent 2008. Forløbet strækker sig fra maj til oktober, hvor han fredag den 24. befinder sig ude i DR-byen for at overvære finalen. Sidste punktum i bogen sættes i dagene efter, hvorpå manuskriptet går i trykken.

Fra det køligt registrerende til det ødselt fabulerende beskriver Hall processen fra den forårsdag, han modtager tilbuddet om at deltage, til den omtalte finale – et samlet forløb der bringer læseren med bag kulisserne til showet samt dybt ind under huden på den mere eller mindre permanent nervøse fortæller.

Vejledende udsalgspris: 199,- kr.
Omfang: 274 sider.
Coverfoto: Territorium.
Design: Kenneth Schultz.


HALL UDSENDER TRE ALBUM SAMME DAG I FEBRUAR 2009 (23-10-2008 10:02:18)

Mandag den 2. februar 2009 udgiver Panoptikon/Alarm hele tre Martin Hall-album, det splinternye Hospital Cafeterias samt de to klassikere Random Hold fra 1996 og Apparently All The Same fra 1984. De to sidstnævnte titler udkommer i øvrigt i hver deres remastered special edition med masser af bonusmateriale.

Du kan læse mere om indholdet på de forskellige udgivelser ved at klikke dig videre i efterfølgende oversigt.

Den nye plade Hospital Cafeterias udmærker sig bl.a. ved, at Hall her samarbejder med et mindre hav af andre spændende kunstnere. Listen byder bl.a. på følgende navne:

Claus Beck-Nielsen Memorial (ledt af den navnløse forfatter, sanger, instruktør m.m.), Else Marie Pade (danske elektronmusiks grand old lady), Knud Odde (billedkunstner og musiker i hedengangne Sort Sol), Marquis Marcel de Sade (pianist og flanør), Andrea Pellegrini (operasangerinde), Christian Skeel (musiker, arrangør og billedkunstner), Miss Fish (queer-performer og sanger), Casper Clausen (sanger og musiker i Efterklang), Herbert Zeichner (oplæser), Mikkel Meyer (elektronisk musiker), Sara Fiil (klassisk sangerinde), Volkmar Zimmermann (klassisk guitarist og arrangør), Katja Andersson (sangerinde i Saccharin), Johnny Stage (guitarist m.m.) og The Vista Dome Ensemble (kammerorkester).

Det nye album indeholder både sange, kompositioner og recitationer, numre skrevet i samarbejde med de andre deltagende samt numre skrevet af Hall alene. Efter sigende skulle den ikke indeholde skyggen af et radiohit. Vi følger selvfølgelig op med nyt omkring udgivelsen ved årsskiftet.


HALL PÅ D.A.C. PÅ KULTURNATTEN FREDAG DEN 10. OKTOBER (21-09-2008 15:48:36)

Efter sin live-optræden som tv-dommer i DR1’s store efterårsshow Talent 2008 fredag den 10. oktober tager Martin Hall videre til Dansk Artitektur Center for at læse op til deres Kulturnat-arrangement. Hall vil i denne sammenhæng blive akkompagneret af den elektroniske musiker Lars Pellarin.

Aftenens første optrædende er det nye navn Peer, en spændende solist der i begyndelsen af næste år udgiver debutalbummet Kollektion, et integreret litterært og musikalsk projekt. Du kan læse meget mere om dette (samt lytte) via linket. Koncerten begynder præcis kl. 21.30, og aftenen vil yderligere blive ”overvåget” af videokunstner Anders Bøtter, hvis billeder vises synkront med musik og tekst.

Der er fri entré. Tilmelding er dog nødvendig til anden del af aftenen med Hall, da der her kun er et begrænset antal pladser ledige. Du kan reservere plads hos D.A.C. via Ditte Frisk Hansen.


GEIGER RECORDS UDGIVER STOCHHOLM OG HALLS ’FÆRDEN’ (05-08-2008 18:14:03)

I løbet af november udgiver Geiger Records Nicolaj Stochholm og Martin Halls musikalske iscenesættelse af førstnævntes digtsuite Færden. Teksten er del af Stochholms seneste og meget roste digtsamling Aldrig Mere, der udkom i maj 2008, og suiten består af sammenlagt 25 digte.

’Færden’ blev i sin første form sendt søndag den 9. april 2006 som en del af DR’s Søndagsalfabet på P2. Udsendelsen var produceret af Søren E. Jensen, der har foretaget flere eksperimenter med lyrik og musik (senest cd’en “Jørgen Ingmann og digterne” hvor en lang række danske digtere reciterer til den kendte guitarists værker), men er siden hen blev genbearbejdet og gjort klar til en decideret cd-udgivelse. Værket varer i sin kommende form små tre kvarter.

Der er endnu ikke fastsat nogen endelig dato, men vi følger snarest op med nyt omkring både udgivelsen og samarbejdet på hjemmesiden.


MARTIN HALL BLIVER PANELDOMMER I DR1’S ’TALENT 2008’ (03-06-2008 09:13:37)

Skulle der stadig være nogen derude, som er i stand til at blive overrasket over Martin Halls uransagelige veje, så kan det være, at følgende nyhed indeholder lidt tiltrængt shock value her i den begyndende sommervarme. Hall har nemlig sagt ja til at være den ene af de tre paneldommere i DR1’s kommende, stort anlagte og mere end almindeligt kulørte efterårsshow Talent 2008, der dermed bliver DR’s follow-up til megasuccesen X Factor.

Dette betyder, at man det ganske efterår hver fredag kl. 20.00 på DR1 kan følge Hall afsige dom over alt lige fra ildslugere til slangemennesker og jonglører. Sammen med sine to meddommere, Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensen og den London-bosiddende musicalstjerne Julie Steincke, står de over for – sammen med den sms’ende del af Danmarks befolkning – at skulle finde en vinder mellem de i hundredvis af aspirerende kandidater til titlen om at blive årets talent.

Hall forklarer sin afgørelse om at deltage på følgende måde: ”Var jeg blevet spurgt om at deltage i X Factor, ville jeg næppe havde sagt ja, men idet den nye konkurrence drejer sig om alt lige fra gøglere og dansere til sangere og cirkusfolk, er der dømt tilpas nok freakshow over hele projektet til, at en person som mig – med min nærmest antropologiske interesse for menneskesjælens adfærdsmønstre taget i betragtning – ikke kunne sige nej.”

Talent 2008 er, som så mange andre af tidens store tv-succeser, en direkte kopi af det engelske Britain’s Got Talent, der i hjemlandet løb af stablen for første gang i sommeren 2007 og siden hen har gået sin sejrsgang over det meste af verden, dvs. Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrig, Sverige, Belgien, Finland, Norge, Spanien og Portugal.

Læs eventuelt også det nye Gaffa-interview med MH omkring konkurrencen eller den korte Mediawatch-analyse af programmet.


OMTALER OG ANMELDELSER AF ’INFODEMENS’ (10-04-2008 16:48:24)

Essaysamlingen Infodemens fik ud over en både tv- og radiomæssig meget bred dækning også en lang række anmeldelser smidt efter sig ved sin udgivelse.

Bogen er bl.a. kommet med på april-listen over Euromans månedlige anbefalinger.

Vi forsøger at holde styr på de diverse omtaler ved at bringe en række korte citater fra dem af dem, vi støder på. Foreløbig byder listen på følgende sekvenser:

Information: ”Martin Hall skriver om, hvordan det er at være ikonet Martin Hall, og her er der grund til at synge ‘halleluja’, for det her med at skrive om sig selv inde- og udefra, det kan krukken bare.”
Euroman: ”Det særegne danske kompleks – en blanding af mindreværd og storhedsvanvid – behandles på underholdende vis.”
Gaffa: ”Bogen revser og spidder på en både humoristisk og dybsindig måde dansk middelmådighed, bøvethed, fordrukkenhed og den bredt anerkendte stræben efter plat folkelighed.”
Jyllands-Posten: ”Martin Halls uforbeholdent prætentiøse selviscenesættelse som dekadent dandy fra et sted mellem cirka 1880 og 1930 er ret charmerende.”
Berlingske Tidende: ”Der er noget beundringsværdigt ved kunstnere, som pendulerer ubesværet mellem avantgarde og mainstream.”
Politiken: ”Martin Hall viser sit komplet udanske mod.”
Downtown: ”En fornøjelse af læse.”
Geiger: ”Skarpe, sarkastiske hug.”
Kulturkapellet: ”Martin Hall er en veloplagt skribent, som gavmildt, lader al sin dannelse vælte ud over den, som har øjne at se med og ører at høre med. Tak, for det alt sammen.”
Deadline DR2: ”Handler om evnen til konstant at forsøge at udvide grænserne for, hvad der kan lade sig gøre.”
P2 Kulturnyt: ”En samling essays og bidske, direkte karakteristikker af danskere og deres måde at leve på.”
P1 Morgen: ”Det danske folk kommer generelt under temmelig ublid behandling i forfatteren og musikeren Martin Halls nye essay-samling.”
Go’morgen Danmark TV2: ”Med blik for alting og en meget spids pen.”
Brunch TV2-Lorry: ”Begavet, stilfuld, kritisk.”

Læs i øvrigt også det nye Gaffa-interview med MH omkring bogen eller uddraget Rapport fra en filmoptagelse (det er at finde nederst på sideopslaget under sektionen “uddrag”).


‘INFODEMENS’ – NY BOG UDE DEN 27. MARTS (13-02-2008 14:18:11)

Torsdag den 27. marts udkommer Martin Halls nye bog Infodemens. Udgivelsen bærer undertitlen ”Essays og notater/En sæson” og indeholder 35 tekster samt 33 nye collager og tegninger lavet af MH selv fordelt over i alt 227 sider.

Som titlen indikerer er Infodemens en samling tekster, essays, notater, klummer og reportager skrevet gennem 2007. Som fast kronikør og klummeskriver for hhv. Jyllands-Postens københavner-sektion og gratisavisen Dato kommenterede Hall f.eks. begivenheder som MTV Awards og den københavnske modeuge, ligesom han i samme periode skrev essays til Det Kongelige Teater og Gaffa.

Bogen indeholder dog også masser af nyt og ikke før publiceret materiale. Som en kommentar til de samlede artikler har MH f.eks. valgt at flette en række dagbogsnotater samt journaler ind i sammenhængen, bl.a. to lange essays skrevet under hhv. en filmindspilning i Prag og et ophold i Buenos Aires. ”Rapport fra en filmoptagelse” skildrer Halls medvirken i den kommende danske storfilm Flammen & Citronen (se eventuelt opslaget om filmen på længere nede af siden), hvor essayet ”En europæer i Buenos Aires” udgør en 30-sider lang refleksion over byen, som han opholdt sig i det meste af december måned. Alt i alt består omkring halvdelen af bogen af nyskrevet materiale.

Udgivelsen af Infodemens falder i øvrigt sammen med 25-året for Halls debut som forfatter, idet han i marts 1983 udsendte bogen Genopbyggelsen er større end selve skabelsen. Ligesom denne udgivelse indeholder også ’Infodemens’ som allerede nævnt en række af Halls grafiske illustrationer.

Bogens udsalgspris er 299,- kr., og titlen udgives af Lindhardt og Ringhof/Egmont. Forsidebilledet er taget af Territorium.