NYHEDER 2011


NY MARTIN HALL/TONE-PLADE UDE DEN 1. FEBRUAR 2012 (15-12-2011 09:29:58)

Under titlen Performing Apart udsender Martin Hall og den danske electronica-solist Tone onsdag den 1. februar 2012 deres samarbejde fra den stort anlagte Apart Audio-Visual Festival på Platform 4, hvor også navne som Goodiepal, Jacob Kierkegaard og White Pony optrådte.

Performing Apart er en indspilning, der baserer sig lige så meget på en online-bearbejdelse af oprindeligt kildemateriale som på en live-performance. Lydkvaliteten ligger helt i top, da pladen er indspillet under perfekte tekniske vilkår. Albummet bygger bl.a. videre både fragmenter fra de to kunsternes tidligere produktioner, men præsenterer også lytteren for et par helt nye numre.

Ved afviklingen af den fælles performance under Apart Audio-Visual Festival stod Kristian Ravn-Ellestad for den visuelle del af koncertforløbet, noget som den nye plades lyttere af gode grunde ikke vil få med i oplevelsen. Til gengæld kan man så nyde en smukt afrundet, ganske eksperimenterende og fint sammenhængende koncert afviklet under ideelle produktionsvilkår.

Sidst, men ikke mindst, er det værd at bemærke, at skæring 8 på pladen (”Serienummer”) benytter sig af den nyligt afdøde tyske litterat Herbert Zeichners oplæsning af en Hall-tekst af samme navn. Zeichner døde den 12. december 2011, 70 år gammel.

Tone – a.k.a. sangerinden og musikeren Sofie Nielsen – har netop udgivet sit andet studiealbum Hanging by the Moon, der har modtaget en række fornemme anmeldelser i både danske og udenlandske medier. I december modtog hun ligeledes Den Nordjyske Kulturpris for sit løbende kunstneriske arbejde.

Performing Apart bliver udgivet via VME. Tracklisting som følger:

 • 1. Introduction
 • 2. Devastating Irony
 • 3. Pierrot Declining
 • 4. Version 8
 • 5. Metabolism at Work
 • 6. Eroded Foil
 • 7. GFY
 • 8. Serienummer
 • 9. Explosure
 • 10. Yeux d’Océan

  Information omkring køb af det nye album via dette website følger i løbet af januar 2012.


  HERBERT ZEICHNER: 13. APRIL 1941 – 12. DECEMBER 2011 (14-12-2011 15:52:07)

  Det er med stor bedrøvelse, vi må meddele, at litteraten, skuespilleren og fortællerstemmen Herbert Zeichner er død efter kort tids sygdom. Zeichner blev 70 år.

  Martin Hall har i flere omgange arbejdet sammen Herbert Zeichner, der bl.a. udgjorde fortællerstemmen på en af MH’s hovedværker, Das Mechanische Klavier. Zeichner bidrog ligeledes på MH’s seneste studiealbum, det meget roste Hospital Cafeterias. Senest optrådte den tyskfødte HZ som oplæser i teaterforestillingen Kinoplex, der sidste efterår blev opført i flere danske byer. Du kan se og høre et klip fra teaterforestillingen her:

 • Kinoplex-oplæsning af Herbert Zeichner.

 • TOP 10-LISTE OVER 7”-SINGLER 1978 TIL 1981 (04-12-2011 11:24:21)

  Martin Hall har i forbindelse med Gaffas julenummer lavet en lille raritetsliste over sine favorit 7″-singler fra postpunkperioden 1978 til 1981. Du kan se og høre listen her – med YouTube-klip:

 • From Hall of us all of you, a very merry everything.

 • LITTERATUR-ANBEFALINGER PÅ BOGTUBE FRA BL.A. HALL (04-12-2011 11:19:42)

  Litteratursitet Bogtube har netop publiceret en lille håndfuld forfatteres boganbefalinger fra 2011 – bl.a. Martin Halls, Josefine Klougarts, Mathilde Walter Clarks og Lars Husums. Så skulle du savne inputs til de hårde julegaver, så kig eventuelt nærmere her:

 • Litteraturanbefalinger på Bogtube.

 • HALL MØDER PETER HOOK PÅ KBH. HOVEDBIB. D. 30. NOVEMBER (22-11-2011 14:25:29)

  Peter Hook har netop bekræftet, at han kommer til Københavns Hovedbibliotek-arrangement om Joy Divisions legendariske Unknown Pleasures-album onsdag den 30. november kl. 18.30–19.30. Derved bliver seancen en snak mellem ham selv og Martin Hall i anledning af Hooks koncert i Amager Bio senere samme aften. Du kan læse mere om arrangementet her:

 • Københavns Hovedbibliotek facebook-link.
 • Du kan i øvrigt læse Halls store Klub Gaffa-essay om bandet og Unknown Pleasures-albummet her:

 • Afmagtens brutalitet.

 • HALL I GEIGER #21: ”LYDEN AF ET SVUNDENT EUROPA” (09-11-2011 14:45:50)

  Som tidligere omtalt har Martin Hall bidraget med et ganske omfattende essay om den skotske excentriker, spoken word-performer og senere filminstruktør Richard Jobson i det nye nummer af det danske musikmagasin Geiger. Hall skrev en kort introduktion til samme kunstners virke i oktober-nummeret af Klub Gaffa, men i Geiger-sammenhæng finder du altså den fulde historie om både manden og hans værker – med en dertilhørende række fine illustrationer fra både Jobsons teateropførelser samt mange Les Disques du Crépuscule-udgivelser gennem 80’erne.

 • Lyden af et svundent Europa.
 • Du kan yderligere lytte til Richard Jobsons fortolkning af den franske forfatterinde Marquerite Duras’ The India Song ved at klikke på titlen.


  HERLEV BIBLIOTEK FREDAG DEN 25. NOVEMBER – M/ ICEAGE (01-11-2011 14:47:24)

  Fredag den 25. november kl. 19.00 afholder Herlev Bibliotek en aften, hvis tema er ”oprør”. Som del af en større fælles storkøbenhavnsk biblioteksindsats samme uge betyder kodeordet for Herlevs vedkommende, at stedet har inviteret hhv. Martin Hall og Jan Poulsen til at komme og tale om punk og modkultur, og som en opdatering af emnet sluttes aftenen af med en koncert med den unge danske punkgruppe Iceage. Billetprisen er 70 kr.

  Jan Poulsen udgav i efteråret 2010 den anmelderroste bog Something Rotten! og vil med udgangspunkt i den fortælle om det tidlige danske punkmiljø og dets påvirkning på tidens billedkunst, musik, lyrik og mode. Dernæst vil Martin Hall så kaste et lys på periodens internationale strømninger samt egen kreativ praksis, og aftenen slutter som sagt af med en Ice Age-koncert. Du kan læse meget mere om arrangementet på følgende link, hvor du også kan bestille billet:

 • Herlev Biblioteks hjemmeside.
 • Gaffa-omtale.
 • FACEBOOK-link.
 • Billetter kan købes fra den 17. oktober via billetten.dk.

 • HALL PÅ KBH LITTERATURFESTIVAL ONSDAG D. 9. NOVEMBER (28-09-2011 11:27:33)

  Onsdag den 9. november kl. 19.30 besøger Hall Møllegades Boghandel i forbindelse med den københavnske litteraturfestival KBH LÆSER.

  I den anledning vil MH dels fortælle om sit forfatterskab, dels stille skarpt på både sit eget samt andre kunstneres arbejde inden for spoken word-genren – bl.a. den stort set glemte skotske “polyhistor” Richard Jobson, der gennem 80’erne udsendte en række skelsættende plader på det lille belgiske label Les Disques du Crépuscule (og som Hall har skrevet et langt essay om i det kommende nummer af bladet Geiger).

  Gennem årene har flere af Halls udgivelser kombineret lyrik og musik – eksempelvis titler som ”Das Mechanische Klavier” samt hans nylige samarbejde med digteren Nicolaj Stochholm på værket ”Færden” – og du vil i aftenens løb kunne stifte bekendtskab med dele af dette arbejde.

  Det er som sagt Københavns Litteraturfestival, der i samarbejde med Møllegades Boghandel præsenterer aftenen, og du kan læse meget mere om arrangementet her:

 • Martin Hall på KBH LÆSER.
 • FACEBOOK-link.

 • MARTIN HALL-FOREDRAG I LØBET AF EFTERÅRET 2011 (04-09-2011 19:15:48)

  Efter en længere periodes isolation brød Hall for nyligt stilheden ved først at dukke op som hemmelig gæst til lyrikarrangementet Donna Wood i København fredag den 26. august og dernæst ved at læse op i for en lukket cirkel ugen efter (se eventuelt tidligere opslag).

  I løbet af efteråret følger nu yderligere en række foredrag i Danmarks større byer (Århus, Odense og København). Bl.a. arrangerer Møllegades Boghandel en aften med Hall i november i forbindelse med Københavns Litteraturfestival KBH Læser, ligesom MH også deltager ved en tema-aften om oprør på Herlev Bibliotek senere samme måned (et arrangement hvor den unge punkgruppe Ice Age ligeledes spiller). Du kan læse nærmere om de forskellige foredrag via følgende links:

 • Søndag den 2. oktober kl. 14.00: Løves Bogcafé (Århus).
 • Tirsdag den 11. oktober kl. 20.00: Odense Musikbibliotek.
 • Onsdag den 9. november kl. 19.30: Møllegades Boghandel.
 • Fredag den 25. november kl. 19.00: Herlev Bibliotek.

 • HALL INDLEDER DR-K’S NYE SÆSON AF ’KUNSTNERMØDER’ (16-08-2011 10:31:37)

  Den nye sæson af DR-K’s Kunstnermøder indledes torsdag den 25. august kl. 20.30 med et afsnit, hvor Martin Hall møder den nu 96-årige tidligere balletstjerne Nini Theilade. Sidstnævnte havde i 1930’erne verdensstjernestatus på den internationale balletscene, og du kan eksempelvis se et klip fra hendes kunstneriske glansperiode via følgende link, hvor den på det tidspunkt blot 20-årige danserinde medvirker i Max Reinhardts store Hollywood-produktion fra 1935 A Midsummer Night’s Dream.

  De øvrige ”par” i den nye sæson af programserien Kunstnermøder er digter Ursula Andkjær Olsen/sangerinde Signe Høirup Wille-Jørgensen, forfatter Helle Helle/tidl. DR-vært Mikael Bertelsen, pianist Katrine Gislinge/billedkunstner Niels Erik Gjerdevik, digter Henrik Nordbrandt/billedkunstner Evren Tekinoktay, skuespiller Paprika Steen/menneskerettighedsforkæmper Inge Genefke og fotograf Jan Grarup/billedkunstner Mathilde Fenger.

  Programmet med Hall og Theilade bliver som sagt det første i den nye udsendelsesrække: Efter den første visning torsdag den 25. august kl. 20.30 genudsendes afsnittet søndag den 28. august kl. både 17.50 og 23.10 og igen sent tirsdag den 30. august (kl. 2.05 om natten, dvs. den 31. august). Efter første sending kan du også se programmet her: Kunstnermøder.


  CD-UDGAVE AF MINIMAL WAVE-COMPILATION TIL SEPTEMBER (15-08-2011 14:21:57)

  Torsdag den 1. september udgiver det New York-baserede label Minimal Wave en cd- og download-udgave af albummet The Hidden Tapes, der i maj udkom i en limited edition-vinyludgave. Titlen er en opsamlingsplade med såkaldt “minimal wave”-materiale fra perioden 1979–1985, og Hall er repræsenteret med SS-Say-nummeret Care.

  Læs eventuelt mere om pladen her eller tjek iTunes Preview.


  OM LITTERATURMAGASINET ØVERSTE KIRURGISKE #52 (29-06-2011 11:02:53)

  Det nye nummer af litteraturmagasinet Øverste Kirurgiske er på gaden tirsdag den 13. juni. Det drejer sig nærmere bestemt om #52 i serien, en udgivelse hvor Martin Hall er at finde blandt bidragsyderne.

  Halls tekst bærer titlen ”Memoirer” og trykkes med en dertilhørende illustration af ham selv. Blandt de andre bidragsydere kan nævnes navne som Thomas Krogsbøl, Nikolaj Zeuthen, Jens Blendstrup, Martin Budtz, Sternberg og Irmelin Henriette Prehn.

  Hvis du ønsker at købe bladet, kan du bestille en kopi af det her eller via ØK. Det koster 85 kr. og er på 140 sider.


  STOR GAFFA-REPORTAGE FRA BEFORE-RELEASE PARTY (20-05-2011 11:33:11)

  I anledning af den netop udsendte Before-cd 30 Minutes har Gaffa netop publiceret en stor reportage-artikel fra det release party, som FLOSS og VME havde arrangeret i forbindelse med genudgivelsen. Du kan læse artiklen her: Gensyn med Before.

  Af andre større artikler om gruppen og pladeudgivelsen kan vi henlede opmærksomheden på det aktuelle udgave af Weekendavisen (#20), der kan købes i løssalg til og med torsdag den 26. maj, samt Klaus Lynggaards store feature i dagbladet Information onsdag den 18. maj. Sidstnævnte kan du læse her: Ind i musikken med dødsforagt.


  NY MINIMAL WAVE-COMPILATION: ‘THE HIDDEN TAPES’ (17-05-2011 11:42:10)

  Det New York-baserede label Minimal Wave har netop udgivet vinyl- og download-albummet The Hidden Tapes. Lp’en udkom den 17. maj og er en opsamlingsplade fuld af såkaldt “minimal wave”-materiale, indspilninger indsamlet fra den ganske verden og alle foretaget i perioden 1979–1985.

  The Hidden Tapes præsenterer lytteren for både sjældne, tidligere uudgivne og generelt ”hard-to-get” numre fra lande som f.eks. Japan, Frankrig og det tidligere Jugoslavien. Albummets lydflade varierer fra rå proto-industrial til naiv, dansabel new wave og fra filmisk synthesizer-musik til mere kompleks, vokal-orienteret, melodisk synth-pop.

  For så vidt alt dette angår Martin Hall, så er han repræsenteret med 1985-klassikeren Care med SS-Say , et nummer der sågar har fået æren af at åbne albummet. Af andre kunstnere kan nævnes navne som Danton’s Voice, Oskarova Fobija, Pas De Deux, Kym Amps og Reservé. Alle skæringer er blevet “lovingly remastered”, som selskabet skriver, og pladen udgives i et begrænset oplag på 999 nummererede kopier trykt på 180-grams vinyl med dertilhørende fotomateriale og band-info. Du kan høre sound-samples fra alle numre på Minimal Wave.


  ANMELDELSER AF DEN NYE BEFORE-PLADE ’30 MINUTES’ (17-05-2011 09:01:37)

  Tirsdag den 17. maj 2011 udkom 30 Minutes, den danske postpunk-gruppe Before’s legendariske support-koncert for engelske New Order i Saltlageret i maj 1981. Live-albummet udgives som digicross-cd og download og indeholder yderligere fire demoer indspillet måneden inden koncerten. Udgivelsen indeholder ligeledes en række aldrig før publicerede live-fotos fra koncerten.

 • Gaffa: ”Fritz Fatal, Martin Hall, Lars Bo Tolstoy og Michael Rasmussen spiller helt tydeligt med alle følelser uden på tøjet og stor intensitet. Det er måske nok vredt og aggressivt, men det er først og fremmest desperat; lyden af en generation, der forblev grimme ællinger, og for hvem punkens udtryk handlede om andet og mere end påtagede attituder og beskidt tøj.“ (****)
 • Lydtapet: ”Nærværet og gennemslagskraften optimal. 30 Minutes er en sand gave til vi, som kan huske tiden og årene der fulgte. Og for nye lyttere vil optagelsen være en skræmmende oplevelse, som man bør give sig selv fornøjelsen af!” (*****)
 • B.T.: “Frenetisk liveoptagelse af gruppens opvarmningstjans for New Order i ’81. Det er stærkt … et band, der spiller, som gjaldt det livet.” (****)
 • Information: “Det er ubeskriveligt mærkeligt at sidde og høre koncerten med Before, som den nu foreligger i form af cd’en 30 Minutes, udgivet præcis 30 år efter eventen, lo-fi så det batter og absolut kun for liebhavere. Dette er en pæn måde at sige, at lydkvaliteten er dubiøs, det er intensiteten til gengæld ikke, her tages ikke fanger, kun chancer, og hvordan det end vendes og drejes, føles det helt rigtigt, at dette afgørende øjeblik nu findes frit tilgængeligt for dem, der måtte føle behov derfor. Dette er antitesen til mainstream og passende adfærd, dette er den ægte vare, med hud, hår, vorter og sår, take it or leave it, but take it!!”
 • Weekendavisen: ”Punkscenens shangri-la. En ceremoniel begivenhed. En brændende tornebusk. Få danske rockkoncerter er blevet tildelt samme prædikater som post-punkgruppen Befores optræden på Saltlageret i 1981. Nu, på 30 årsdagen for koncerten, kan den halve times desperate energi genhøres eller opleves for første gang i remastered udgave.”
 • Diskant: ”Som et tidsdokument er 30 Minutes en forrygende halv time om et kompromisløst ungt band, der fostrede egensindige kunstnere som Martin Hall og Fritz Bonfils og som velsagtens kan indtage podiet som et af Danmarks helt store postpunk-bands, der sagtens kunne bide skeer med de store populære udenlandske åndsfæller.”
 • Transmission: ”30 Minutes er en kærkommen udgivelse, der viser et af dansk musiks mest legendariske bands på toppen af deres formåen. Autenticitets-faktoren er helt i top, og bandet spiller fremragende og dejligt råt … en rigtig god udgivelse der rent faktisk står stærkere end Befores klassiske album A Wish of Life.“ (****)
 • Geiger: ”De i alt ni numre fra koncerten trækker store veksler på punkens utæmmede energiudladninger, dens raseri, dens vrængende attitude og dens støj. Især Martin Halls vilde, støjende guitar, som ligger langt fremme i lydbilledet, genkalder den støjæstetik, punken dyrkede … en fin minderune over et af dansk (post)punks markante band, der for en kort bemærkning (1979-1982) brændte med en skæv flamme.“
 •  

 • Læs kort om pladen på GAFFA-nyhedsopslag.
 • Læs Martin Hall-essay: KLUB GAFFA-artikel (også som PDF).
 • Læs stor GAFFA-reportage fra udgivelsen: Gensyn med Before.
 • Læs Klaus Lynggaards essay og anmeldelse i Information.
 • Bestil cd’en her: info@martinhall.dk (150,- kr. inkl. porto).
 • Eller køb pladen som download med iBooklet på iTunes.

 • LEGENDARISK BEFORE-KONCERT MED HALL UDGIVES SOM CD (19-03-2011 10:59:50)

  Tirsdag den 17. maj 2011 udkommer Before’s legendariske support-koncert for den engelske gruppe New Order som cd og download. Indspilningerne stammer fra den 17. maj 1981 og udgives dermed på 30-årsdagen for begivenheden. Koncerten foregik i Saltlageret og var samtidig Martin Halls sidste optræden med Before, eftersom han på det tidspunkt ønskede at hellige sig arbejdet med Ballet Mécanique.

  Before blev dannet i september 1980 af sanger og altoverskyggende frontfigur Fritz ”Fatal” Bonfils og den dengang blot 17-årige Hall på guitar. Sammen med trommeslageren Michael Rasmussen (senere The Sandmen) og bassist Flemming Andersen (Art in Disorder) spillede gruppen sin første koncert i Rockmaskinen på Christiania i november samme år, hvorefter Lars Bo “Tolle” Tolstoy Jacobsen overtog rollen som bassist. Efter Halls exit udgav Before over et år senere (sommeren 1982) debutalbummet A Wish of Life, der siden hen er blevet en del af arvesølvet i dansk rockhistorie.

  Befores support-koncert for New Order repræsenterer på mange måder en milepæl i dansk postpunk-sammenhæng. Én ting er bandets besætning på det tidspunkt, men hvad der er langt mere væsentligt, så gav gruppen denne aften sin måske bedste koncert nogensinde. Indspilningerne fra begivenheden præsenterer lytteren for et langt mere brutalt band end det, man finder på gruppens senere albumdebut – på den kommende koncertudgivelse er man som lytter vidne til en sonisk og spillemæssig vildskab, der aldrig helt blev indfanget på bandets efterfølgende studieindspilninger. Har man hørt rygter om Before’s fabelagtige live-kvaliteter, så udgør den kommende plade i den grad bevismaterialet for disse påstande.

  Gruppen bestod altså af følgende medlemmer denne aften:

 • Fritz “Fatal” Bonfils (vokal)
 • Martin Hall (guitar)
 • Lars Bo “Tolle” Tolstoy Jacobsen (bas)
 • Michael Rasmussen (trommer)
 • Lad det være sagt med det samme, at selvom koncertindspilningen er blevet restaureret og remastered i forbindelse med den nye pladeudgivelse, så er det stadig en ganske rå lyd, man her konfronteres med. Der er dog tale om rene mixerpult-outtakes fra aftenen, dvs. om så gode indspilningsforhold som situationen dengang tilbød. Af yderligere materiale på pladen finder man ligeledes fire aldrig tidligere udgivne demoer, alle indspillet måneden inden koncerten (bl.a. ”Surrender” og ”Wasteful Hours”, numre med klare Hall-signaturer på komponistsiden). Sidst men ikke mindst indeholder albummet også en række ej heller før publicerede live-fotos fra koncerten.

  Titlen på det kommende live-album bliver 30 Minutes. Du kan bestille og købe cd’en over forhåndenværende hjemmeside, når tiden nærmer sig. Hvis du er skrevet på mailing-listen, modtager du automatisk nærmere besked om udgivelsen via et nyhedsbrev omkring 1. maj – alternativt kan du bare holde løbende øje med sitet. I ventetiden kan du eksempelvis fornøje dig med følgende klip om både bandet og perioden generelt:

 • DR2-FEATURE OM DANSK PUNK (1) (med bl.a. Fritz Fatal).
 • DR2-FEATURE OM DANSK PUNK (2) (med Before 1983-klip).
 • SOMETHING ROTTEN! (bog om dansk punk-kultur 1977-1985).
 • GAFFA (nyhedsopslag om udgivelsen).

  ’MINUTE PAPILLON’ – NYT INTERNATIONALT ALBUMPROJEKT (20-02-2011 13:26:23)

  Mandag den 21. februar udkommer pladeprojektet Minute Papillon, hvor Martin Hall bidrager med en ét minut lang lydmontage. Albummet udgives af selskabet Second Language og indeholder 60 nye indspilninger foretaget af 60 internationale kunstnere – navne som f.eks. Scanner, Opiate og Hannah Peel. Alle albummets skæringer varer præcist ét minut, og Hall åbner pladen med titlen ”Textra”. Coverdesignet er lavet af den irske kunstner Eva Rothschild. I pressemeddelelsen beskrives projektet således:

  “ A pan-global retinue of left-of-centre artists, it’s as conceptually sharp as it is consistently intriguing on the ear and offers a litany of diverting vignettes that run the gamut of ‘post-classical’ soundscapes, electronic sound designs, miniature pop songs, folk reveries, guitar soli and several stations in between. Minute Papillon is the kind of inscrutable cause célèbre album that no switched on collector of contemporary music should be without. Boasting contributions from the UK, Scandinavia, Europe, North America and Japan, the album sustains a rigorous ‘all killer no filler’ regimen over 60 tracks, which is no mean curatorial achievement. “

  Pladen udgives i øvrigt i en deluxe sølvfolie-boks med forstørrelsesglas. Du kan læse nærmere om og/eller bestille værket her: Second Language-shop.


  BALLET MÉCANIQUE ENDELIG TILGÆNGELIG SOM DOWNLOAD (15-02-2011 10:50:05)

  Først tog det Sony/BMG 25 år at få genudgivet Ballet Mécanique-lp’en The Icecold Waters of the Egocentric Calculation som cd. Dernæst tog det 5 år for dem at få albummet ud som download. Nu er titlen dog endelig tilgængelig på iTunes – med forkert cover og under genrebetegnelsen ”jazz”, men tilgængelig er den da.

  Pladen er inkluderet på Politikens Rockleksikons liste over dansk rocks 50 vigtigste plader. Den udkom oprindeligt i 1981, og Ballet Mécanique udsendte yderligere albummet For i 1982, inden gruppen gik i opløsning samme år. Desværre har Sony/BMG ”forlagt” masterbåndene til både dette album og gruppens debut-single Avenues of Oblivion, så en genudgivelse af disse titler er næppe realistisk.

  UPDATE 23.2.2011: Dags dato har Sony-BMG opdateret deres data omkring The Icecold Waters… til den mere passende genrebeskrivelse “rock” samt placeret det rette cover som ikon for download-pladen.


  INTERNATIONAL ROS TIL AMERIKANSK PESTEG DRED-LP (17-01-2011 14:25:35)

  Den amerikanske Pesteg Dred-udgivelse fortsætter med at høste flotte anmeldelser i både England og USA. Som vi tidligere har bragt nys om, anmelder det toneangivende engelske blad The Wire pladen i deres januar 2011-nummer, og nu har også feinschmecker-sitet Boomkat meldt sig under begejstringens faner.

  Vi bringer her nogle pluk fra de internationale reaktioner:

 • The Wire: ”Years Of Struggle is a hitherto rarely heard album that exemplified the black-hole nihilism and hostile theatrics found in the abstractionist fractions of the post-punk movement. After this sole Pesteg Dred recording Hall formed a number of darkwave projects in Denmark with considerable aplomb, but the innovation coupled with the claustrophobia of Years Of Struggle is so strong that I have to wonder where Pesteg Dred might have gone if they had had the opportunity back in the day.“
 • Boomkat: “Uncompromising seriousness and unfettered urgency … It’s kinda easy to become blasé with so many ****wave reissues around, but this is simply one of the most essential we’ve stumbled upon.“
 • Igloo Magazine: “Industrial solitude pours forth in a haunted Kirlian Camera style work of lonesome isolation. The album progresses along sepulchral darkwave lines. Desperation cascades over angst … I don’t know where Dark Entries scare up these obscurities, I only know I’m glad that they do.“
 • Aquarius: “Martin Hall appears to be the figure who defined the Danish New Wave scene. We’ve never heard of any of Hall’s other projects, but if any were half as good as Pesteg Dred, they’d be worth the price of admission. Death disco? You bet! Dark Entries scores yet again with a really great re-discovery on Pested Dred.“
 • Sideline Music Magazine: “Immerses you into another world immediately.”
 • Pesteg Dred-pladen kan både fås i den amerikanske vinyludgave samt i den europæiske cd- og download-version, der yderligere indeholder tre SS-Say numre.

 • Hør uddrag fra samtlige numre her: Pesteg Dred/Soundcloud.
 • Du kan købe cd’en her: Shop.
 • Eller som download via iTunes: Pesteg Dred/SS-Say.
 • Stort nyt amerikansk interview med Hall: PD-interview.
 • Besøg det amerikanske label: Dark Entries.
 • Ved sin danske udgivelse skrev pressen bl.a. følgende:

 • Gaffa: ”Helt oppe at ringe med det bedste i den genre.” (*****)
 • Århus Stiftstidende: ”Hvilket frydefuldt genhør!” (*****)