NYHEDER 2012


MARTIN HALL-KONCERTER I APRIL OG MAJ 2013 (29-11-2012 08:56:14)

Martin Hall har bekræftet at en række koncerter i løbet af april og maj 2013, hans første live-optrædener med fuldt band siden hans roste koncerter i Danmark og Tyskland i 2009. Den første af begivenhederne finder sted på Fuglsø i Jylland, og den københavnske koncert vil blive afviklet på det historiske Teatermuseet i Hofteatret, en arkitektonisk perle i hjertet af hovedstaden. De foreløbig bekræftede datoer er følgende:

Lørdag den 20. april 2013: Fuglsø (Aarhus)
Torsdag den 25. april: Hofteatret (København)
Lørdag den 4. maj: Kulturværftet (Helsingør)

Ved hans 2013-koncerter vil Martin Hall efter sigende spille en del nyt materiale. Hvor koncertrækken i 2009 var præget af nyarrangerede udgaver af udvalgte sange fra det samlede repertoire, skulle 2013-sætlisten derimod hovedsagelig byde på nyt materiale samt enkelte egne fortolkninger af sange fra det netop udsendte album If Power Asks Why, der i pladeform forløses af mezzosopranen Andrea Pellegrini.

Ved koncerterne vil Hall blive akkompagneret af følgende musikalske line-up:

Martin Hall (vokal)
Johnny Stage (guitar, keyboards m.m.)
Ida Bach Jensen (kontrabas og elektronik)
Henriette Groth (flygel, keyboards, klarinet og bratsch)
Sisse Selina Larsen (trommer og perkussion)


”IF POWER ASKS WHY” MODTAGER FINE ANMELDELSER (28-10-2012 12:58:02)

Det nye Martin Hall-album If Power Asks Why, der har mezzosopranen Andrea Pellegrini og den klassiske pianist Tanja Zapolski i de altafgørende solistiske hovedroller, er blevet mødt med en række flotte anmeldelser. Vi bringer her nogle uddrag af det, der er blevet sagt eller skrevet:

Gaffa (5 ud af 6 stjerner): ”Fremragende melodisk materiale og glimrende arrangementer … Dette her er vellykket fra ende til anden.” ( * * * * * )
Information: ”Martin Hall iscenesætter med bravour mezzosopranen Andrea Pellegrini og pianisten Tanja Zapolski i maskespil af klassiske lieder og pervers pop.”
DR2’s Smagsdommerne: ”Jeg synes, den er fantastisk!” (forfatter og litteraturkritiker Leonora Christina Skov) … ”Det er en vildt god plade.” (musiker Kresten Osgood).

P6 Beat: “Et mesterligt hovedværk!”
Berlingske Media: ”Et lækker-dekadent univers.”
Fyens Stiftstidende: ”Outreret? Excentrisk? Ja …”
P1 Kulturnyt: ”En hidsig kommentar til vores kultur.”


LISTEN TO THE RADIO – AKTUELLE INTERVIEWS MED HALL PÅ P1 (12-10-2012 11:07:22)

Du kan høre et par aktuelle P1-interviews med Martin Hall her:

  • P1 / Eksistens – mandag den 8. oktober 2012: En temaudsendelse om nostalgi, hvor P1-vært Carsten Ortmann har inviteret Martin Hall og idéhistoriker Jørgen Carlsen i studiet.
  • P1 / Kulturnyt – onsdag den 10. oktober 2012: Claus Vittus har Hall i studiet omkring det nye album If Power Asks Why samt bogen Nostatic!

”NOSTATIC!” MODTAGER FLOTTE ANMELDELSER I DAGSPRESSEN (07-10-2012 17:23:11)

I forbindelse med udgivelsen af Martin Halls nye bog Nostatic! tildeler Jyllands-Posten den 5 ud af 6 stjerner i sin anmeldelse. Politiken følger trop med at give titlen 4 ud af 6 stjerner.

I Jyllands-Postens anmeldelse skrives der bl.a. følgende: “Martin Hall tager læseren med på en inspirerende musikalsk rejse tilbage til verden af i går … Hall balancerer fint mellem sin store viden og sit brændende engagement. Han skriver kort sagt med stil.” ( * * * * * )

I Politiken kan du yderligere læse disse uddrag: ”Martin Hall skriver godt og appetitvækkende om emner, han virkelig ved noget om … Et prisværdigt gennemgående træk ved Nostatic! er dens usentimentale tone. Bogen er interessant og behandlingen af enkelte navne decideret smittende.” ( * * * * )

Læs eventuelt uddrag fra og/eller mere om bogen ved klikke dig videre her. Hør f.eks. også P1’s Eksistens-temaudsendelse om nostalgi, hvor værten Carsten Ortmann havde inviteret Martin Hall og idéhistoriker Jørgen Carlsen i studiet i forbindelse med den nye bogudgivelse.


NY VIDEO TIL “DEAD HORSES ON A BEACH”, 5 STJERNER I GAFFA SAMT AKTUELLE DATOER (01-10-2012 10:33:07)

DEAD HORSES ON A BEACH: Se den nye video fra If Power Asks Why her, Andrea Pellegrinis og Tanja Zapolski bevægende performance.

GAFFA: ”Te med eddike … fremragende melodisk materiale og glimrende arrangementer, dette her er vellykket fra ende til anden.” Den nye plade får 5 ud af 6 stjerner i musikbladet GAFFA.

STATENS MUSEUM FOR KUNST: Musikperformance på Kulturnatten fredag den 12. oktober kl. 22.00. Hall akkompagneres af multiinstrumentalisten Johnny Stage og den klassiske kontrabassist Ida Bach Jensen.

KØGE KUNSTMUSEUM: Spoken word-arrangement fredag den 19. oktober kl. 20.30.

HVALSØ KIRKE: Spoken word-arrangement med særlig gæsteoptræden ved sopranen Djina Mai-Mai torsdag den 25. oktober klokken 19.30.


HALL I DR2’S ”SMAGSDOMMERNE”, TV2-LORRY’S ”LOUNGE” SAMT INTERVIEW I EUROWOMAN (24-09-2012 11:45:12)

Blandt de mange sideaktiviteter i forbindelse med udgivelsen af det nye album If Power Asks Why samt bogen Nostatic! er Martin Hall også aktuel i forskellige mediesammenhænge. Du kan bl.a. se ham i DR2’s ”Smagsdommerne” torsdag den 27. september kl. 23.00, i TV2-Lorry’s ”Lounge” mandag den 1. oktober kl. 20.00 samt læse det nye interview med ham i Eurowoman ved at klikke her:


”NOSTATIC!” – NY MARTIN HALL BOG MED MUSIKESSAYS ILLUSTRERET AF KNUD ODDE (05-09-2012 10:32:09)

I begyndelsen af oktober 2012 udkommer bogen Nostatic!, hvor Martin Hall har samlet tolv af sine mest omfattende essays om punk, postpunk, goth, new romantic, industrial og spoken word i et samlet portræt af det kunstneriske nybrud, der indtraf på den europæiske musikscene i perioden 1977–1984. Bogen er illustreret af den danske maler og musiker Knud Odde, der har givet hvert kapitel sin egen originaltegning.

Bogens tolv hovedhistorier tager udgangspunkt i de artikler, som Martin Hall gennem de seneste år har skrevet til GAFFA, bl.a. de essays han skrev til Klub GAFFA om Sex Pistols og Joy Division. Alle artiklerne har fungeret som punktnedslag til en aktuel anledning, hvad enten det har været et jubilæum eller en gendannelse. Nostatic! indeholder dog også flere upublicerede essays – om hhv. Throbbing Gristle og Billy Mackenzie – som pga. redaktionelle begrænsninger aldrig er blevet bragt i hverken den trykte eller digitale udgave af bladet. Sidst, men ikke mindst indeholder bogen også en fyldig artikel om Richard Jobson og dennes spoken word-plader på det belgiske pladeselskab Les Disques du Crépuscule, en artikel der i efteråret 2011 blev bragt i det danske magasin Geigers trykte udgave.

Martin Halls samlede artikler udgør dermed den første sammenhængende fortælling på dansk om punk- og postpunkperioden, som den (primært) udspillede sig i Storbritannien. Som udøvende musiker var han som bekendt selv en del af den scene, der brød igennem i årene omkring 1980, hvilket tydeligt mærkes, når man læser bogen. Hall citerer eksempelvis flittigt datidens engelske musikpresse, ligesom han konstant perspektiverer de forskellige kunstneres indbyrdes forhold og interesser, hvad enten det drejer sig om situationisme, amfetamin, fransk lyrik eller satanisme.

Der tegnes med andre ord altså noget nær et totalportræt af den scene, der om nogen har stået fadder til tidens ombejlede indie-kultur, og i løbet af bogens ca. 240 sider kan du bl.a. læse nærmere om følgende navne: Sex Pistols, Malcolm McLaren, Joy Division, Factory Records, COUM Transmissions, Throbbing Gristle, The Cult, Adam & The Ants, The Skids, Richard Jobson, Les Disques du Crépuscule, Echo & The Bunnymen, Diamanda Galás, Death in June, The Pop Group, Mark Stewart, Crawling Chaos, Billy Mackenzie og The Associates.

NOSTATIC! udgives af GAFFA Forlag og vil have en vejledende udsalgspris på 229,- kr. Du kan bestille bogen her: GAFFA Forlag.


MARTIN HALL PÅ KØBENHAVNS HOVEDBIBLIOTEK TIRSDAG DEN 2. OKTOBER KL. 19.00 (25-08-2012 10:21:09)

I forbindelse med udgivelsen af det nye hybridoperaværk If Power Asks Why (en samling nyskrevne Hall-sange og rendestenslieder fremført af mezzosopranen Andrea Pellegrini og koncertpianisten Tanja Zapolski) samt bogen Nostatic! (en illustreret essaysamling om slut-70’ernes britiske punk, postpunk og industrial-scene) har Københavns Hovedbibliotek sat den danske musiker og forfatter Martin Hall i stævne med DR-programvært og Information-skribent Ralf Christensen til en snak om eksperimenterende rockmusik, performancekunst og tradition kontra innovation. Hvad har f.eks. Weimar-perioden til fælles med punken? Og hvad har situationismen at gøre med den moderne independent-scene? Hør nærmere om dette og meget andet tirsdag den 2. oktober kl. 19.00 på Københavns Hovedbibliotek. Der er fri entré.

Som en ekstra ingrediens på dagen vil du ud over at kunne købe både den nye lp og cd samt den nye Hall-bog Nostatic!, der er illustreret af den danske billedkunstner og musiker Knud Odde, også få muligheden for at se og købe sidstnævntes tolv tegninger til bogudgivelsen.

Nostatic! udkommer på GAFFA Forlag tirsdag den 2. oktober. If Power Asks Why udkommer på vinyl og cd via VME.

Facebook-link: Martin Hall i samtale med Ralf Christensen på Københavns Hovedbibliotek tirsdag den 2. oktober kl. 19.00.


NY VIDEO: “MILFS, CUM AND SCHOPENHAUER” (24-08-2012 16:12:11)

Se Andrea Pellegrinis and Tanja Zapolskis forrygende fremførelse af den nye Martin Hall-sang her:

Sangen er hentet fra det kommende album If Power Asks Why , en række nye Martin Hall-kompostioner indspillet i samarbejde med Pellegrini og Zapolski. Videoen til nummeret er lavet af den danske fotograf Robin Skjoldborg, produceret af Martin Hall og klippet af Henrik Möll. Albummet udkommer i oktober 2012 (du kan læse mere om udgivelsen i næste nyhedsblok).


NYT ALBUM MED HALL, PELLEGRINI OG ZAPOLSKI UDKOMMER DEN 1. OKTOBER (23-08-2012 11:43:03)

If Power Asks Why udkommer den 1. oktober 2012, en albumudgivelse fuld af nyskrevne Martin Hall-sange fremført af mezzosopranen Andrea Pellegrini og den klassiske pianist Tanja Zapolski. På indspilningerne medvirker også ensemblet Lydenskab samt kontrabassisten Ida Bach Jensen. Pladen er produceret af Martin Hall, og materialet er for størstedelen af numrenes vedkommende arrangeret af Alexander Zapolski, der også selv medvirker som førsteviolinist på flere af indspilningerne.

Udgangspunktet for produktionen er en række flygelbaserede hybridlieder, en samling rendestenssange med havudsigt, og materialet er kendetegnet af en vis dunkelt-dramatisk karakter, hvor titler som ”Hope is a Lack of Information”, ”Rather Quotable than Honest” og ”MILFs, Cum and Schopenhauer” måske kan være med til at give en indikation af projektets lyriske åre. Der er tale om et værk fuld af affektbårne indsigelser mod tidens kulturelle imperativer – om en serie både højstemte og bramfrie kommentarer til tidens centerløse kønsrolledebat og standardiserede begærsparametre.

If Power Asks Why udsendes som vinyl-lp, cd og download via VME, og den samlede liste over sange er følgende:

1. Dead Horses on a Beach
2. Rather Quotable than Honest
3. MILFs, Cum and Schopenhauer
4. A Garboesque Leaning
5. Feeling like a God
6. The Stench of Your Pity
7. Hope Is a Lack of Information
8. Notes on Self-Destruction
9. If Power Asks Why

Andrea Pellegrini har hen over de senere år markeret sig som en af landets mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner og bl.a. modtaget Musikanmelderringens Kunstnerpris. Tanja Zapolski har ligeledes høstet stor ros som solist ved koncerter med de fleste store danske symfoniorkestre og bl.a. modtaget Victor Borges Musikpris. Hall og Pellegrini har tidligere samarbejdet på plader som Camille (2002), Das Mechanische Klavier (2004) samt Hospital Cafeterias (2009), hvorimod det er første gang, at Hall arbejder sammen med Zapolski.

If Power Asks Why har modtaget produktionsstøtte fra Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg, Dansk Skuespillerforbund og Dansk Musikerforbund. Pladen distribueres af VME, men du kan allerede nu forudbestille en kopi her:


MARTIN HALL PÅ STATENS MUSEUM FOR KUNST PÅ KULTURNATTEN DEN 12. OKTOBER (23-08-2012 11:20:03)

Fredag den 12. oktober kl. 22.00 – på Kulturnatten – giver Martin Hall en instrumental koncertperformance på Statens Museum for Kunst i forbindelse med den store og meget roste Matisse-udstilling Fordobling og variation. Sammen med multi-instrumentalisten Johnny Stage og kontrabassisten Ida Bach Jensen fremføres en 45-minutters opførelse, der tager udgangspunkt i udstillingens tematik om variationer over et givent tema.

Udstillingen Fordobling og variation handler om den franske maler Henri Matisses maleproces. Særligt fokuserer den på, hvordan Matisse (1869–1954) systematisk arbejdede med gentagelsen som metode. Med et omfattende udvalg af kunstnerens billedpar og -serier leverer Statens Museum for Kunst både et overblik over Matisses livsværk samt et helt særligt fokus på hans arbejde med gentagelsen.

En tilsvarende arbejdsform kan også spores i Martin Halls musikalske arbejde gennem årene. Lige siden hans tidligste arbejde har Hall ofte taget temaer op til fornyet revision, hvilket bl.a. kan høres i hans diskrete brug af tematiske gentagelser eller deciderede viderebearbejdelser af kompositioner og indspilninger. Også grafisk har Martin Hall ofte benyttet et udsnit af et billede igen på en senere bog- eller pladeproduktion, hvilket giver hans forløbende og samlede produktion en tydelig sammenhæng og til tider skaber en nærmest dialogisk interaktion mellem fortid og nutid.

Du kan læse mere om Kulturnatten på Statens Museum for Kunst her: FORDOBLING OG VARIATION.


SPOKEN WORD-PERFORMANCE I HVALSØ KIRKE TORSDAG DEN 25. OKTOBER, 2012 (23-08-2012 10:45:08)

Martin Hall giver torsdag den 25. oktober kl. 19.30 en af sine sjældne musikalsk-iscenesætte spoken word-performances, denne gang i Hvalsø Kirke (midtsjælland). Ved denne lejlighed bliver Hall akkompagneret af guitaristen og multiinstrumentalisten Johnny Stage.

Begivenheden byder i øvrigt på en særlig gæsteoptræden fra sopranen Djina Mai-Mai, der samme måned fejrer 25-års jubilæum som solist på Det Kongelige Teater. Der er fri entré.


“PRESENCE” og “IMPERFECT” TILGÆNGELIGE I REMASTERED DOWNLOAD-VERSIONER (23-08-2012 10:37:03)

De to meget efterspurgte Martin Hall-titler Presence (1988) og Imperfect (1990) bliver fra midten af september 2012 endelig tilgængelige som download-albums. Begge plader har i årevis været uopdrivelige, og de nye download-versioner er begge blevet remastered, hvilket betyder, at lydkvaliteten for begge titlers vedkommende er voldsomt forbedret i forhold til originaludgaverne.

Presence indeholder bl.a. hitsinglen “Beat of the Drum”, hvorimod Imperfect er en mere eksperimenterende plade. Genudgivelserne er udelukkende download-baseret og indeholder intet ekstramateriale. Teksterne til begge titler er tilgængelige via denne hjemmesides diskografi-sektion.


PELLEGRINI, ZAPOLSKI OG LYDENSKAB OPFØRER NYE HALL-SANGE PÅ TO DANSKE TEATRE (04-08-2012 11:43:03)

I forbindelse med udgivelsen af albummet If Power Asks Why opfører mezzosopranen Andrea Pellegrini sammen med den klassiske pianist Tanja Zapolski og ensemblet Lydenskab hele pladen i koncertform ved følgende lejligheder:

Lørdag den 3. november kl. 19.30: Katapult Teatret (Aarhus).
Lørdag den 15. december kl. 19.30: Teater Grob (København).

Teatrene skriver følgende om aftenerne i deres program: ”I oktober udkommer et album med en række nykomponerede, flygelbaserede lieder og sange af komponist, forfatter og musiker Martin Hall, fremført af mezzosopran Andrea Pellegrini, pianisten Tanja Zapolski samt ensemblet Lydenskab. I den anledning præsenteres en uropførelse af værkerne på Katapult. Visuelt og auditivt er koncerten af en særlig dunkel-dramatisk karakter. Sangene har til hensigt at sætte fokus på den kvindelige seksualitet i forhold til tidens maskulint orienterede samfunds- og medieperspektiv. Værket og opførelsen er en affektbåren indsigelse mod samtidens forførelseskultur og kvasi-nazistiske dyrkelse af skønhed og, styrke og ungdom samt mainstream-kulturens forvirrede kønsrolledebat.”

Du kan købe billetter til begge koncerterne via ovenstående links.


MARTIN HALL MINI-INTERVIEW I ROSKILDE FESTIVALS AVIS ORANGE PRESS (07-07-2012 11:07:12)

Du kan læse et mini-interview med Martin Hall, der blev bragt i Roskilde Festival 2012’s daglige nyhedsavis Orange Press ved at klikke dig videre via linket. Artiklen er skrevet Per Bloch Andersen og blev bragt onsdag den 4. juli.


HALL INDSPILLER NY LP MED PELLEGRINI OG ZAPOLSKI (01-07-2012 12:23:09)

Martin Hall indspiller i øjeblikket en række nye sange sammen med mezzosopranen Andrea Pellegrini og den klassiske pianist Tanja Zapolski. Den kommende plade får titlen If Power Asks Why og udsendes som vinyl-lp, cd og download den 1. oktober 2012.

Udgangspunktet for produktionen er en række flygelbaserede hybridlieder, en samling rendestenssange med havudsigt, og materialet er kendetegnet af en vis dunkelt-dramatisk karakter, hvor titler som ”Hope is a Lack of Information”, ”Rather Quotable than Honest” og ”MILFs, Cum and Schopenhauer” måske kan være med til at give en indikation af projektets lyriske åre. Der er tale om et værk fuld af affektbårne indsigelser mod tidens kulturelle imperativer – om en serie både højstemte og bramfrie kommentarer til tidens centerløse kønsrolledebat og standardiserede begærsparametre.

På indspilningerne medvirker også det nye danske avantgarde-ensemble Lydenskab samt kontrabassisten Ida Bach Jensen. Violinisten Alexander Zapolski har skrevet størstedelen af pladens arrangementer og medvirker ligeledes selv i den strygekvartet, der spiller på flere af pladens numre.

Pladen vil blive distribueret af VME. Fotografi taget af Robin Skjoldborg.


HALL I PODLASIE OPERAEN – EN VISUEL REJSESKILDRING (12-06-2012 17:42:02)

Lørdag den 9. juni 2012 spillede Martin Hall en særlig one-off koncert på Podlasie Operaen i Białystok, Polen, hans foreløbig eneste planlagte koncertperformance i år. Den følgende serie billeder dokumenterer rejsen såvel som begivenheden selv.

Alle turens billeder er taget Johnny Stage. All koncertfotos er taget af Dominik Kukliński og gengivet med tilladelse fra Podlasie Operaen (Opera i Filharmonia Podlaska – Europejskie Centrum Sztuki).

Du kan også læse hele to omhyggelige skildringer af turen via de følgende links: Den første er guitarist Johnny Stages tre-dages logbog, som Gaffa bragte som en løbende føljeton med separate fotogallerier undervej, og den anden er en rapport skrevet på engelsk af perkussionist Sara Indrio:


”PERFORMING APART” MODTAGER FINE ANMELDELSER (12-06-2012 17:42:02)

Den nye Martin Hall og Tone-plade Performing Apart har siden sin udgivelse modtaget en række fine anmeldelser. Albumindspilningen stammer fra de to kunstneres performance ved den stort anlagte audiovisuelle Apart-festival på Platform4, og du kan læse meget mere om udgivelsen via linket (opslaget i diskografi-sektionen). Vi bringer nogle uddrag fra anmeldelser her:

Gaffa: “Dette er ikke et album spækket med radiohits, og kender man til de to navne bag, så kommer dét nok ikke som nogen overraskelse. Til gengæld bydes der på en lille times atmosfærisk og stemningsmættet musik, der også kommer rundt om flere afkroge i følelsesregisteret.” ( * * * * )

Undertoner: “Man behøver hverken at være feinschmecker, connaisseur eller aficionado for at indse Martin Halls monumentale betydning for dansk avantgardekultur: Performing Apart er et album, der lægger sig imellem en ren ambient lydflade og en mere traditionel albumstruktur, og resultatet er faldet smagfuldt ud. Det føles, som om at der er lagt tanke i rækkefølge og spændingskurve, så albummet hverken bliver for ensformigt eller for fragmenteret.” ( * * * * )

Lydtapet: “Sært dragende lydlandskaber og fragmenter af tale, lyd og sine steder rent faktisk ”egentlig” musik. Albummet indeholder 10 numre og af disse er det især ”Pierrot Declining”, ”Version 8” og ”Serienummer” der skiller sig ud og efterlader sig spor. Specielt sidstnævnte, som er en optagelse af den nyligt afdøde tyske litterat Herbert Zeichner der reciterer en Hall tekst hen over et malerisk lydtapet. … Performing Apart er som skræddersyet til at lytteren ifører sig hovedtelefoner, lukker øjnene og folder ørerne ud.” ( * * * * )

Geiger: “Performing Apart er en kompleks leg med lydlandskaber og ikke mindst med grænserne for, hvad musik er og kan … albummet fortjener, at man sætter sig godt til rette med nogle gode hovedtelefoner og lader sig svømme væk og forføre af tonerne og lydkvaliteten. I sidste nummer “Yeux d’Océan” blandes en høj og rørende sopran med virkelighedsnære elementer som tv-støj og smækkende bildøre, og på den måde føres man nænsomt tilbage til virkeligheden igen efter denne tour de force i elektronisk lydleg. Det er smukt tænkt.”


NYE MARTIN HALL-VIDEOER (12-02-2012 11:09:23)

Fra den 23. januar kan du se en ny video fra det kommende Martin Hall/Tone-album Performing Apart på Panoptikons Vimeo-site. Indspilningen er baseret på en oplæsning af for nyligt afdøde tyske litterat Herbert Zeichner. Du kan se den visuelle fortolkning af nummeret “Serienummer” her:

Endnu en ny video bliver ved samme anledning gjort tilgængelig, nemlig den danske modefotograf hansen-hansen.coms visuelle gengivelse af Christian Skeels remix af Halls “St. Petersburg Notes”. Du kan se denne video her:


NY MARTIN HALL/TONE-PLADE UDE 1. FEBRUAR 2012 (11-01-2012 14:23:11)

Under titlen Performing Apart udsender Martin Hall og den danske electronica-solist Tone onsdag den 1. februar 2012 deres samarbejde fra den stort anlagte Apart Audio-Visual Festival på Platform 4, hvor også navne som Goodiepal, Jacob Kierkegaard og White Pony optrådte.

Performing Apart er en indspilning, der baserer sig lige så meget på en online-bearbejdelse af oprindeligt kildemateriale som på en live-performance. Lydkvaliteten ligger helt i top, da pladen er indspillet under perfekte tekniske vilkår. Albummet bygger bl.a. videre både fragmenter fra de to kunsternes tidligere produktioner, men præsenterer også lytteren for et par helt nye numre.

Ved afviklingen af den fælles performance under Apart Audio-Visual Festival stod Kristian Ravn-Ellestad for den visuelle del af koncertforløbet, noget som den nye plades lyttere af gode grunde ikke vil få med i oplevelsen. Til gengæld kan man så nyde en smukt afrundet, ganske eksperimenterende og fint sammenhængende koncert afviklet under ideelle produktionsvilkår.

Sidst, men ikke mindst, er det værd at bemærke, at skæring 8 på pladen (”Serienummer”) benytter sig af den nyligt afdøde tyske litterat Herbert Zeichners oplæsning af en Hall-tekst af samme navn. Zeichner døde den 12. december 2011, 70 år gammel.

Tone – a.k.a. sangerinden og musikeren Sofie Nielsen – har netop udgivet sit andet studiealbum Hanging by the Moon, der har modtaget en række fornemme anmeldelser i både danske og udenlandske medier. I december modtog hun ligeledes Den Nordjyske Kulturpris for sit løbende kunstneriske arbejde.

Performing Apart bliver udgivet via VME. Tracklisting som følger:

1. Introduction
2. Devastating Irony
3. Pierrot Declining
4. Version 8
5. Metabolism at Work
6. Eroded Foil
7. GFY
8. Serienummer
9. Explosure
10. Yeux d’Océan

Cd-udgivelsens vejledende udsalgspris er 149 kr. Du kan købe den i butikkerne fra den 1. februar eller bestille den over hjemmesiden på følgende mailadresse. Titlen vil selvfølgelig også være tilgængelig som download.