BANDCAMP

IKLIPSX #1

MAGASIN
JANUAR 1980

Iklipsx #1 er et artzine trykt i 200 eksemplarer og udgivet i januar 1980. Bidragsyderne til dette nummer var Camilla Høiby, Knud Odde, Jesper Reisinger, Peter Peter, Steen Jørgensen og Martin Hall.

Iklipsx var et københavnsk undergrundsmagasin, der udkom i perioden fra 1978 til 1980. Bladets første nummer figurerede som #6, men fra 1979 og frem var udgivelserne nummerede i forhold til rækkefølge og år (Iklipsx #1 var således den første udgivelse i 1980).

Iklipsx #1 er blevet kaldt “mediepakken”. Udgivelsen bestod af 19 siders tegninger, fotos og skrevne indlæg i en nummereret konvolut, hvor flere af numrene indeholdt diverse objekter som f.eks. et par cigaretskodder, en 7″-single, plastiksolbriller og sågar et stykke spegepølse i sølvpapir i nummer 200.

I efterdønningerne af Iklipsx’ endeligt i 1980 opstod kulturtidsskriftet Sidegaden, hvor Jesper Reisinger og Camilla Høiby blev musikredaktører i 1981.