HVAD LIGGER DER PÅ DIN IPOD?

Gear (marts 2008)

[hr_invisible]

Martin Hall, sanger og forfatter, aktuel med opsamlingsbokssættet Catalogue samt den kommende essaysamling Infodemens. Debuterer som filmskuespiller i Ole Christians Madsens storfilm Flammen & Citronen, der har premiere den 28. marts. Vi har spurgt ham, hvad der lige nu ligger på hans iPod:

 

01. Current 93: ’The Inmost Light’ (2007)

”Digteren og kunstneren mm. David Tibet har været en spændende skikkelse at følge på den engelske undergrundsscene i over et kvart århundrede. Jeg fik dog nok af ham og hans gruppe Current 93 i slutningen af 80’erne, men albummet Soft Black Stars fra 2005 var i mine øjne årets plade det år – rørende og enkel. Det nye triple-album The Inmost Light er en mere blandet landhandel, men stadig absolut anbefalelsesværdig. En fin modgift til tidens standardisering af selv independent-musikken.”

 

02. Carlos Gardel: ’Gardel Inédito’ (1999)

”Jeg opholdt mig i Buenos Aires, Argentina, det meste af december, og i tangoens hjemland er det svært at komme udenom Carlos Gardel, crooneren over dem alle. Han døde i et flystyrt i 1935, men som man siger i landet, så synger han bedre for hver dag, der går. Med udgangspunkt i dette opsamlingsalbum indfinder jeg mig gladeligt i heppekoret.”

 

03. David Sylvian : ’When Loud Weather Buffeted Naoshima’ (2007)

”Som den opmærksomme læser måske allerede har bidt mærke i, så er der ikke mange top ti-placeringer på min liste. Denne titel er skrevet til en kunstudstilling afholdt på Naoshima Fukutake Art Museum, et soundscape der ikke desto mindre fungerer rigtig fint til min hverdag som rock’n’roll-allergisk gespenst.”

 

04. Erik Levander: ’Oskärpa’ (2008)

”Den svenske, Berlin-bosatte musiker Erik Levander udgiver den 17. marts albummet Kondens, men allerede nu kan man downloade nummeret ”Oskärpa” på pladeselskabet Rumrakets hjemmeside. Lover godt.”

 

05. Franco Casavola: ’Futurlieder’ (2006)

”Franco Casavola var med i den italienske futurist-bevægelse i de tidlige år, men brød med dem i 1927. Værkerne på denne plade er skrevet mellem 1922 og 1928 og indspillet i af Daniele Lombardi (piano) og Susanna Rigacci (sopran) mellem 1994 og 2004. Super sager, men næppe en importinvestering værd hvis man primært er til Meat Loaf.”