HENRIK MÖLL – EN VENS BORTGANG

Henrik Möll (a.k.a. Henrik Mxll) – musiker, jazz-dj, filmklipper og stiftende medlem af bl.a. SS-Say – døde i uge 31 ganske pludseligt under arbejdet med sit og Carl Abrahamssons nye dokumentarprojekt AN ART APART (en serie af portrætter med bl.a. Kenneth Anger, Genesis Breyer P-Orridge og Michael Gira). Henrik Möll blev 54 år.

Sammen med Martin Hall dannede Möll i 1983 musikgruppen SS-Say, der debuterede ved William S. Burroughs’ legendariske københavnerbesøg samme år og senere udgav den internationalt anerkendte Fusion-plade. I 1984 var Martin Hall og Henrik Möll de bærende kræfter bag forestillingen Parade, og gennem årene har Möll bl.a. medvirket på Hall-udgivelserne The Hall of Mirrors og Imperfect. Ud over det filmede og instruerede Möll adskillige videoer med Hall i løbet af slut-80’erne, og i 1989 turnerede de i fællesskab med And Then Again-projektet.

Senest har Henrik Möll klippet videoerne ”MILFs, Cum and Schopenhauer” og ”Dead Horses on a Beach” fra If Power Asks Why-albummet samt ”Muted Cries” fra Halls sidste soloplade, Phasewide, Exit Signs.

 

 

Henrik Möll forblev til sin alt for pludselige dødsdag en af Martin Halls få private venner, og Hall udtalte i forbindelse med nyheden om Mölls død følgende:

”Det er med stor sorg og lige så stor overraskelse, at jeg netop har modtaget nyheden om Henriks død. Af den lange række dødsfald, jeg gennem årene har haft tæt på mit liv, må dette være det, der er kommet mest bag på mig. Henrik var en loyal og sand ven, og hans død vil efterlade et stort og blivende savn i mit hjerte. Det er meget svært at forstå, at den person jeg var ude og gå en tur med så sent som i forrige uge, nu er væk for altid.”


Hvis du vil læse mere om Henrik Mölls bortgang, kan du bl.a. læse hans ven og samarbejdspartner Carl Abrahamssons fine mindeord her: