NYT HALL/KATZ SPOKEN WORD-ALBUM 15. JANUAR

Torsdag den 15. januar udsendes Efterladt, et posthumt udgivet spoken word-album med den polsk-danske forfatterinde Janina Katz’ sidste oplæsninger foretaget kort før hendes død i efteråret 2013. Allerede i den indledende fase af projektet var planen, at teksterne skulle sættes i musikalsk regi, og det er dette arbejde, der nu langt om længe ligger klar til udgivelse i sin endelige form. Pladen er produceret og musikalsk iscenesat af Martin Hall.

Efterladt-albummet medvirker flere af de musikere, som Hall arbejdede sammen med på seneste, meget roste soloalbum Phasewide, Exit Signs – bl.a. den græsk-engelske pianist Othon Mataragas og den unge danske musiker Linus Carlsen. Adskillige sekvenser på Efterladt er orkestreret for strygere, og i den sammenhæng er Hall blevet assisteret af sin mangeårige samarbejdspartner, billedkunstneren Christian Skeel.

Et begrænset antal signerede eksemplarer af pladen er tilgængelige, hvis titlen bestilles via Target. Albummet vil indledningsvist ikke være tilgængeligt på Spotify eller andre streamning-tjenester.
 

  • Læs mere om bestillingsmuligheder her.
  • Janina Katz (Piotr Topperzer)

    Janina Katz er født af polsk-jødiske forældre i Krakow, Polen, i 1939. Som treårig blev hun smuglet ud af Plaszow koncentrationslejr, hvor hun på det tidspunkt havde mistet næsten hele sin familie. Hun forlod Polen i 1969 og kom efter et kort ophold i Tyskland til Danmark, hvor hun i en alder af 52 år debuterede som forfatter – 22 år efter sin ankomst til landet. Hun nåede at skabe et omfattende dansk forfatterskab, der især afspejler hendes polsk-jødiske oprindelse og oplevelser under 2. verdenskrig.

    Janina Katz blev i 2002 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Hun døde den 18. oktober 2013.

    Portrætfoto taget af Piotr Topperzer.