”H” – CRONHAMMAR OG HALL I CISTERNERNE

33 år efter at Cisternerne blev drænet, kommer vandet nu tilbage i det 4.320 kvadratmeter store vandreservoir under Søndermarken i København. I marts 2015 åbner udstillingen “H” af Ingvar Cronhammar, en ambitiøs og omfattende installation skabt ud fra den oprindelige arkitekturs særlige udfordringer og stedets klima. Musikken til projektet er lavet af Martin Hall.

Som besøgende vil man være omgivet af vand, bl.a. i form af et stort vandspejl, der dækker gulvet, men også af søjler af lysende, faldende vand samt vandstøv, der lægger sig som dis i rummene. Vandet vil spejle og reflektere såvel det visuelle som den musikalske del af projektet.

“H” åbner tirsdag den 3. marts og kan besøges til og med den 29. november. Du kan læse mere om udstillingen her.

LAF 12.1.2015 (foto Dan Møller)

Foto: Dan Møller, LAF (12.2.2015).
 

I forbindelse med indspilningerne af den musikalske del af værket har Martin Hall samarbejdet med bl.a. Daniel Ostersen (den bærende drengestemme), det klassiske ensemble Lydenskab samt Maiken Kildegaard.

Martin Hall og Ingvar Cronhammar har tidligere samarbejdet ved flere lejligheder, først i forbindelse med Elia i 2001 og siden hen i forbindelse med Racing Cars på ARoS i 2006.

For nyligt anbefalede The New York Times Cisternerne som et ud af blot tolv steder, man skal se, hvis man besøger København.

[hr]

Ingvar Cronhammar er født den 17. december 1947 og uddannet på Århus Kunstakademi 1968–1971. Var fra 1990-1995 leder af billedhuggerskolen ved Det fynske Kunstakademi. Har siddet som medlem af Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum i perioden 2002-2004. Cronhammar har modtaget Eckersberg Medaillen og Thorvaldsen Medaillen og blev i 2007 udnævnt til Ridder af Dannebrog. Hans kunst er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer og i det offentlige rum. I 1995 blev han tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

H-plakat Cronhammar (2015)