"VÅBENHVILE – 100 ÅRS FORESTILLINGER"

2015 er 100-året for danske kvinders stemmeret. I denne anledning kuraterer Tomas Lagermand Lundme en omfattende gruppeudstilling, Våbenhvile – 100 års forestillinger, der gør status over kønskampens udvikling, siden kvindernes officielle indtog på den demokratiske scene. Martin Hall skriver musikken.

Udstillingen finder sted på Overgaden, Institut for Samtidskunst, og er åben fra lørdag den 6. juni til søndag den 9. august 2015. Du kan læse mere om begivenheden her.

De deltagende kunstnere er blevet inviteret til at dykke ned i 100 års historie og bearbejde forskellige meninger, positioner og begivenheder, der har været særligt betydningsfulde. Som et skuespil med mange veje og vildveje er udstillingen udformet som en totalscenografi for en undersøgelse af denne mangeårige samfundsforestilling, der først og fremmest har mennesket i hovedrollen, mens markante mænd og kvinder indtager vigtige biroller. Udstillingen byder blandt andet på lyd, tekst, performance, arkivmateriale, en åben brevkasse samt en række sociale arrangementer med fokus på dialog og udveksling.

Deltagende kunstnere: Kristina Ask, Kristina Nya Glaffey, Martin Hall, Molly Haslund, Huskegruppen, Jomi Massage, Mathias Kryger, Maja Lee Langvad, Jonas Liveröd (SE), Stine Ljungdalh, Tomas Lagermand Lundme, Pulsk Ravn, Rumpistol, Julie Sass, Nina Strand (NO), Gritt Uldall-Jessen, You Little Teapot, Kristoffer Ørum m.fl.