MARTIN HALL I NYT DRK-PROGRAM

I DRK’s nye serie om klassisk musik i Danmark gennem tiderne, Dansk musik i 500 år (en serie på i alt fire udsendelser, der indledes tirsdag den 1. december 2015) medvirker Martin Hall i det tredje afsnit, som sendes tirsdag den 8. december kl. 22.40. Andre medvirkende tæller bl.a. Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Bo Holten.

Programserien arbejder med fire overordnede emner inden for dansk klassisk musik, og hver udsendelse fungerer på denne måde som en slags nedslag i denne del af vores musikhistorie. Hall repræsenterer logisk nok et bud på en nyere komponist.

Martin Hall Dansk musik i 500 år (8.12.2015)

Det tredje program i serien bærer undertitlen Musik for de udvalgte og fokuserer på kulturel kapital – på spørgsmålet om hvordan musik der i sin natur henvender sig til ”de få”, alligevel kan have relevans i det større billede. Udsendelsen indeholder et nyt interview med Hall samt et udpluk af hans seneste værker.

Samme udsendelse præsenterer også seerne/lytterne for et par madrigaler af den danske komponist Mogens Pedersøn, der var aktiv i 1600-tallets begyndelse, og som af Christian den 4. blev sendt til Venedig for at studere musik.