HALL INDSPILLER NY CRONHAMMAR-MUSIK

I forbindelse med den retrospektive udstilling Ingvar Cronhammar – Design på HEART (Herning Museum of Contemporary Art), der åbner den 9. september 2017, har Martin Hall skrevet og indspillet et nyt stykke installationsmusik til et af udstillingens rum.

Museet skriver følgende om den kommende begivenhed:

”Udstillingen Ingvar Cronhammar – Design fokuserer på feltet mellem design, arkitektur og kunst ved at vise en række af Cronhammars nytænkninger af brugsgenstande som bestik og lamper vist sammen med en række installationer og arkitekturmodeller. Udstillingen vil således føre den besøgende gennem et udvalg af Cronhammars mest alsidige designs og værker, udvalgt og kurateret i et tæt samarbejde mellem kunstneren og HEARTs overinspektør Michael Bank Christoffersen.”

Martin Hall og Ingvar Cronhammar har ad flere omgange arbejdet sammen før – først i forbindelse med Elia-skulpturen i 2001, siden hen i forbindelse med ARoS-udstillingen Racing Cars i 2006 og senest i forbindelse med den store succes med H i Cisternerne i 2015. Der arbejdes sideløbende med den kommende udstilling på en samlet udgivelse af den musik, Hall har gennem årene har skrevet til Cronhammar.

Du kan finde mere information om den kommende udstilling på HEART‘s hjemmeside.

Et af de aktuelle design på den kommende udstilling er Cronhammars nye bestik- og tallerkensæt, et design som restaurantkæden A Hereford Beefstouw netop har lanceret. Bestikket har fået navnet Hansha, der betyder ”refleksion” på japansk. Kniven ligner et mix af en skalpel og en sav, mens gaflen, der er noget spinklere, sender tankerne i retning en pincet eller et par asiatiske spisepinde.

Pressefoto gengivet med tilladelse fra Mingo Photo.