NY BOKS: 'HALL CRONHAMMAR INDEX'

Tirsdag den 10. oktober udkommer bog- og dobbelt-lp-bokssættet Hall Cronhammar Index i 300 nummererede og signerede eksemplarer på Nordsø Records. Bokssættet indeholder to vinylplader, der har en samlet spilletid på lidt over halvanden times musik, samt en 48-siders bog i lp-format. Bogen indeholder ud over et omfattende billedmateriale også et længere essay om de to kunstneres mangeårige samarbejde.

Pladerne og bogen er omsluttet af en massiv hardback-lærredsramme, der ligger i en separat boks, som yderligere indeholder et sæt af Ingvar Cronhammars nydesignede spisebestik ”Hansha” i metal med kunstnernes navne indgraveret (bestikket er ikke i detailhandlen og kan således kun erhverves som del af bokssættet). Denne udgave bærer de fortløbende numre fra #001 til #300 og koster 1.499 kr.

Herudover udgives også en standardudgave, der “kun” indeholder de to vinylplader samt bogen i hardback-lærredsrammen. Prisen for denne udgave er 600 kr. og bærer de fortløbende numre fra #301 til #491.

Begge udgaver kan købes og bestilles på sitet Nordsø Records, så længe lager haves. Musikken er analogt baseret, og der følger ingen digitale download-koder med ved købet af udgivelsen. Du kan bestille produkterne via Nordsø Records’ salgshjemmeside:
 

 

Hver pladeside indeholder en nyediteret udgave af musikken til de i alt fire bærende samarbejder, Hall har haft med Cronhammar i perioden 2001–2017:

    Side 1: Elia (23.14)
    Side 2: Racing Cars (24.35)
    Side 3: H (24.00)
    Side 4: Design (19.47)

Første gang de to kunstnere arbejdede sammen, var i forbindelse med indvielsen af Elia-stålkuplen uden for Herning i 2001. Anden gang foregik det i forbindelse med ARoS-udstillingen Racing Cars i 2006. I 2015 nåede deres samarbejde sin foreløbige kulmination med den underjordiske installation H i Cisternerne, en bedrift der blev set af næsten 100.000 mennesker og modtog stor ros fra både anmeldere og publikum.

Det er i forbindelse med den nyåbnede, retrospektive udstilling Ingvar Cronhammar – Design på HEART (Herning Museum of Contemporary Art), at Martin Hall har skrevet og indspillet det sidste stykke musik på det nye bokssæt, Design.

Albummet vil blive gjort digitalt tilgængeligt tirsdag den 31. oktober.

[hr_invisible]

[hr]

Formelt set blev bokssættet allerede fredag den 8. september gjort tilgængelig i en begrænset antal eksemplarer, der blev stillet til rådighed for gæsterne på HEART på dagen for åbningen af den nye udstilling. De resterende sæt bliver produceret, signeret og pakket, så de er klar til udgivelse den 10. oktober.
 
[box border=”full”]
ANMELDELSER AF “DESIGN” OG “INDEX”

”Ny Cronhammar-udstilling er som en rejse ind i mørkets hjerte.”
( * * * * * )
Berlingske

”Monsterlækker vinyludgivelse. Fremragende.”
( * * * * * * )
Herning Folkeblad
[/box]