NYHEDER 2016


Bandcamp quadratMARTIN HALL PÅ BANDCAMP (24-11-2016)

Stream og lyt gratis til en lang række Martin Hall-soloalbum og relaterede sideprojekter på Bandcamp. Titlerne er tilgængelige som både fysiske og digitale album. Køber du en cd- eller lp-udgave af en af titlerne, får du automatisk pladen som download.

På Bandcamp kan du også kan købe downloads i FLAC-format (lydfiler i højere kvalitet end mp3-standarden).

Du kan benytte Visa, Mastercard og flere andre kreditkort på siden, ligesom der selvfølgelig også er mulighed for at betale via PayPal. Et udvalg af MH’s bøger er ligeledes tilgængelige på siden (under merchandise-sektionen).


HALL I PRESSEN DEN 10. NOVEMBER (01-10-2016)

Som en del af POL PLUS’ efterårsarrangementer møder forfatter og journalist Martin Kongstad torsdag 10. november kl. 19.30 Martin Hall i Pressen/Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København. Aftenen bliver Halls eneste optræden resten af 2016.

Martin Hall havde for nyligt skrevet en selvbiografisk bog om sine tidlige år færdig, en bog der tager sin begyndelse i 1972, hvor han som dreng boede i Spanien under General Francos regeringstid, og som slutter ved hans mors selvmord i 1984. Bogen var sat til udgivelse i september 2016, men en uge inden deadline valgte Hall ikke at skrive kontrakten under alligevel. Hvorfor?

Udgangspunktet for aftenens samtale bliver de overvejelser, man som aktiv kunstner kan gøre sig om sit privatliv i forhold til offentligheden. Hall har gennem de senere år valgt en i perioder ekstremt synlig og udadvendt karriere fra til fordel for et p.t. langt mere refleksivt forløb. Senest skrev han musikken til Ingvar Cronhammars meget roste “H”-installation i Cisterne, en af sidste års mest besøgte kunstbegivenheder i Danmark, men har kun vist sig offentligt ved ganske få lejligheder siden da.

Samtalen mellem Kongstad og Hall bliver som sagt Martin Halls eneste optræden resten af 2016. Hall er samtidig aktuel i forbindelse med sit bidrag til Klaus Lynggaards og Henrik Quietschs stort anlagte danske bog Changes om den nyligt afdøde britiske rockmusiker David Bowie, der udkommer i begyndelsen af november.

Mere information om aftenen er tilgængelig her:
 

Foto: Shixin Liang.


’CHANGES’ – NY ANTOLOGI (30-09-2016)

Den 1. november 2016 udkommer antologien Changes, en bog om David Bowies karriere og kulturelle arv skrevet og redigeret af journalisterne Klaus Lynggard og Henrik Queitsch. Oprindeligt skulle udgivelsen have været et hyldestskrift i forbindelse med sangerens 70-års fødselsdag den 8. januar 2017, men da Bowie døde i januar 2016, valgte forfatterne at gøre bogen til en kollektiv erindring fortalt af en række danske kulturpersonligheder og kunstnere.

Ud over de to hovedforfatteres bidrag indeholder bogen refleksioner og essays af bl.a. Martin Hall, Asger Schnack, Kristian Leth, Benn Q. Holm, Ralf Christensen, Jakob Levinsen, Lars Movin, Jens Unmack, Jan Laursen, Bo Green Jensen, Signe Høirup Wille-Jørgensen, Søren E. Jensen, Lars Bukdahl, Nicolaj Stochholm, Katrine Nyland Sørensen, Anna Ullmann, Anne Sperling, Pernille Jensen og Kira Skov. Omslaget er lavet af den danske maler Lars Ravn.

Bogen er på 276 sider og udgives af Turbine med en vejledende udsalgspris på 299,- kr. Du kan finde mere information om udgivelsen her.

Martin Hall/Henrik Queitsch-interview om bogen i DR’s P1:
 


’ROMANTIKER’ – NY TEATERFORESTILLING (19-09-2016)

Lørdag den 15. oktober kl. 20.00 er der premiere på Poetisk Teaters nye forestilling Romantiker i Poesiens Hus i Den Frie på Østerbro i København. Stykket er baseret på ord af Morti Vizki, Michael Strunge og Lene Henningsen og benytter musik af Martin Hall.

Romantiker spiller også den 18., 19. og 20. oktober kl. 20.00. Du kan finde mere information her.

Installation: Marianne Grønnow. Skuespillere: Mia Lerdam, Ulver Skuli Abildgaard, Mette Frank Instruktør: Mia Lipschitz. Producent: CPS/Cultural Projects Service og Poetisk Teater.

Stykket genopføres lørdag d. 28. januar 2017 kl. 20.00 i udstillingsbygningen i Den Frie. Mandag den 30., tirsdag 31. januar og onsdag den 1. februar spiller stykket samme sted og tid.

Torsdag den 2. februar kan forestillingen opleves i Fotografisk Center i Staldgade (ved Øksnehallen) kl. 20.00 og fredag den 3. februar på Lyngby Bibliotek, begge aftener kl. 20.00.

Find nærmere information her.


HALL I SKT. THOMAS KIRKE 24. JUNI (01-06-2016)

Fredag den 24. juni kl. 20.00 optræder Martin Hall i Sankt Thomas Kirke på Frederiksberg, hvor han kan opleves i spoken word-regi. Arrangementet afvikles i forbindelse med Natkirken.

På aftenen vil Hall være akkompagneret af multi-instrumentalisten Johnny Stage. Der må ikke fotograferes eller videofilmes under aftenens spoken word-performance.

Du kan finde mere information om aftenen her: Sankt Thomas Kirke.

Foto: Shixin Liang.


MARCEL DE SADE PÅ HOVEDBIBLIOTEKET (10-05-2016)

Som optakt til den kommende om bog om Marcel de Sade, Den sande Marquis – brudstykker fra et liv, inviterer Hovedbiblioteket i København til en aften i selskab med den 82-årige levemand selv. Dette foregår lørdag den 4. juni kl. 19.30, og du kan købe billetter her.

Ved samme anledning kan du også møde Martin Hall, en af aftenens udvalgte gæster. Sammen har Marcel de Sade og Hall bl.a. indspillet sangen ”Tout le Monde”, der er at finde på MH’s 2007-bokssæt Catalogue.

Du kan finde Hovedbibliotekets Facebook-side for opslaget her.

 

 

Læs meget mere om Marcel de Sade via de følgende opslag:


HALL I KULTURRÅDET DEN 3. MAJ (14-04-2016)

Martin Hall er at finde i DRK’s Kulturrådet tirsdag den 3. maj kl. 21.00, hvor han skal forholde sig til Eva Tinds nye bog Astas skygge, en ifølge forlaget ”litterær biografi” om den danske stumfilmsstjerne Asta Nielsen (1881-1972), ”Die Asta”.
 

Asta Nielsen oplevede sit gennembrud i 1910 med filmen Afgrunden, der ligeledes blev dansk stumfilms europæiske gennembrud. I årene efter gennembruddet og op til talefilmens udbredelse opnåede hun stor tysk og international succes, men hendes filmkarriere sluttede brat efter Anden Verdenskrig. Hun levede de sidste 30 år af sit liv uden kontakt med det danske kulturliv og kun omgivet af ganske få venner indtil sin død i 1972.

Fotoet af Martin Hall er taget uden for den Berlin-lejlighed, hvor Asta Nielsen boede i årene 1931-37, under et ophold på stedet i 2014. Billedet er taget af Maiken Kildegaard.


LITTERATURSALON #1 (23-02-2016)

Torsdag den 3. marts kl. 19.00 til 21.00 afholdes Litteratursalon #1 i en lejlighed et sted på Vesterbro. Arrangørerne beskriver aftenen med følgende ord:

”Få litteraturen helt ind under huden og vær med, når 1920’ernes kultursalon genopstår i en lejlighed på Istedgade. Autenticitet og nærvær er nøgleord, når et håndplukket udvalg af forfattere og andre kulturpersonligheder læser op af udvalgte værker i en intim og hjemlig atmosfære. Oplev forfatter og musiker Martin Hall, forfatter, dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme, digter og skuespiller Casper Sloth og filmkunstner Michael Søndergaard undersøge Den Romantiske Mand på godt og ondt.

1) Sko bedes efterladt udenfor døren.
2) Telefoner skal holdes slukket.
3) I løbet af aftenen serveres der vin og brød (del af billetten).”

Litteratursalon #1 arrangeres af ET KØNT SYN under litteraturfestivalen KBH LÆSER. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Læs eventuelt mere her.


MARTIN HALL OM EMP 1924–2016 (20-01-2016)

Den 18. januar 2016 døde den legendariske danske elektroniske komponist Else Marie Pade. EMP blev født i 1924 og var aktiv i den danske modtandsbevægelse under 2. verdenskrig. i 1944 blev hun arresteret af Gestapo og sat i fængsel, men overlevede krigen. I slutningen af 50’erne begyndte hun at pionere den nye elektroniske musik og var i løbet af 60’erne bl.a. en af Karlheinz Stockhausens studerende. Læs meget mere om hendes liv på Wikipedia.

I 2003 blev EMP genopdaget af en ny generation af unge laptop-komponister. Martin Hall samarbejdede med hende i 2007, og hun medvirker på både hans Catalogue– og Hospital Cafeterias-album. Du kan høre et af deres samarbejder på nummeret “P.O.” her:

 

 

Meget overraskende vakte videoen ved sin udgivelse en del furore – bl.a. valgte YouTube at bandlyse titlen pga. nummerets “anstødelige karakter” (ganske tankevækkende eftersom samtidige videoer med henrettelser af civile såvel som periodens generelle overflod af popsexistisk fornedrelse ikke forårsagede nogen censur).

Martin Hall medvirker i flere aktuelle DR- og GAFFA-artikler om hende:

EMP DR

 
Læs eventuelt også Informations snak om EMP med den danske kunstner Goodiepal, der bl.a. fremhæver hendes og Halls samarbejde:
 


HALL I PRESSEN OG DEADLINE OM BOWIE (12-01-2016)

Martin Hall blev sammen med Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg interviewet i nyhedsprogrammet Deadline mandag den 11. januar 2016 i forbindelse med David Bowie’s død. Aftenens vært var Nynne Bjerre Christensen.

Du kan se det 15-minutters klip her:
 

Du kan også deltage i Politiken Plus’ store Bowie-aften i Pressen, Politikens Hus, mandag den 8. februar kl. 19.30, hvor sangerens mange musikalske faser og ansigter mindes og diskuteres. Aftenens panel består af Martin Hall, digteren Asger Schnack, musikskribenten Pernille Jensen samt rockanmelder og ordstyrer Kim Skotte.
 

POL PLUS Bowie 8.2.2016